Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

9 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

BORSADA İŞLEM GÖREN TÜM ŞİRKETLERİ KOTEDER’E DAVET EDİYORUM

-Sizin borsada görmek istediğiniz şirketler hangileri?

Nalan Erkarakaş: Sermaye piyasası yoluyla yarattığı fonlarla ekonomiye katma değer yaratacak şirketlerin tamamının halka arzlar yoluyla Borsada işlem görmesini isteriz. KOTEDER olarak temel hedeflerimizden biri de bunun gerçekleşmesine katkıda bulunmaktır.

-Kottan çıkmak isteyen şirketlerin sayısındaki artışın nedeni nedir? SPK'nın kottan çıkarken hisse fiyatı belirlenme kriterlerindeki değişiklikleri nasıl yorumluyorsunuz?

Nalan Erkarakaş: Son SPK düzenlemesi nedeniyle kottan çıkmak için başvuran şirketlerin Borsanın toplam işlem hacmi içindeki payı binde 2, Borsadaki şirketlerin toplam halka açık kısımları içindeki payları ise binde 1. Yani son derece düşük. Kendilerine özgü koşullarla bu kararı aldıklarını düşünüyorum. SPK yaptığı düzenlemelerle Borsaya giriş kadar çıkışı da kolaylaştırıcı mevzuat değişikliklerini hayata geçirdi. Fiyat belirleme konusundaki ilk düzenlemesini ise piyasadan gelen talep doğrultusunda revize edecek şekilde yeni düzenlemeyi yürürlüğe koyuyor. Bunlar olumlu gelişmeler.

Yukarıda da belirttiğim gibi KOTEDER olarak yapılacak tebliğ değişikliklerinde hem üyelerimizden hem de henüz üyemiz olmayan halka açık şirketlerden gelen talepler doğrultusunda görüşlerini SPK ile paylaşmakta ve değişikliklere katkıda bulunmaktayız. Daha etkili ve yararlı olabilmemiz için Hisseleri Borsada İşlem Gören Tüm Şirketlerimizi KOTEDER üyesi olmaya davet ediyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar