Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

2 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

KOTEDER’E BÜYÜK BİR GÖREV DÜŞÜYOR

Borsagundem.com - KOTEDER Başkanlığı nasıl gidiyor? KOTEDER’in misyonu nedir?

Nalan Erkarakaş: KOTEDER aslında eski bir dernek. Zamanında İş Bankası ve TSKB o grubun önderliğinde kurulmuştu. O dönem de halka arzların düşmesi, sermaye piyasasının o tarafta zayıf kalması nedeniyle bir durgunluğa, bir yataylığa girmiş. Ama bu olması gereken bir ihtiyaçtı. Dikkat edin sermaye piyasalarının normalde üçlü bir sacayağı olmak zorunda. İşin alfabesi bu. Aracı kurumlar, fon verenler, şirketler ve yatırımcı. Şimdi yatırımcı örgütlü. Kendi dernekleri var ve sizlerin sayesinde de yatırımcılara hep destek olunuyor. Aracı kurumlar zaten sektörün herhalde en organize bölümü. Ben buraya gelmeden önce hem genel müdür yardımcılığı yaptım, hem aracı kurum kurdum ve yönettim. Hakikaten dernekti, birlikti, inanılmaz organizeler. Ama bir düşünün bakın, sektörde halka açık şirketleri temsil eden hiçbir yapı yok. Üstelik Borsa anonim şirket oldu ve borsanın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında halka açık şirket temsilcisi yok. Şimdi bu çok yadırgatıcı bir şey! Bir yandan. Sermaye Piyasaları Birliği kuruldu, mevzuat değişti gene halka açık şirket temsilcileri yok. Hadi orası biraz daha kabul edilebilir. Ama Borsa’nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında halka açık şirket temsilcisinin olmaması bence çok kabul edilebilir bir şey değil. Dolayısıyla böyle baktığınızda KOTEDER’e büyük görev düşüyor. Tabi bu kolay değil. Sonuçta bir dernek, bir sivil toplum örgütü. Ama yeni Yönetim Kurulu üye yapımızla burada çok önemli işler yapacağımızı ve bu boşluğu kısmen de olsa dolduracağımızı veya en azından buna aday olduğumuzu çok rahat söyleyebiliyorum.

KOTEDER’in başkanlığını Kasım 2013’den beri yapıyorum. Yönetim Kurulu’nu da hemen hemen iki arkadaşımız dışında tamamıyla değiştirdik. Yönetim Kurulu üyelerinin hepsi sektörde hakikaten her ölçekten şirketin temsilcileri. Dolayısıyla çok ideal bir yapı oldu. Tabi üyelerimizin niteliklerinden çok, bu işe yıllarca gönül vermiş olmaları ve piyasanın gelişmesine olan inançları bizim için daha çok heyecan verici. İşte böyle bir yapıyla yola çıktık.

Derneği aktive etmek için önce biraz kendi içimizde derlendik, toparlandık. Ama hızlıca da işlere girdik. Güzel işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah.

Derneğin yüz yüze olan toplantılarını sabah saat 07.00-07.30’da kahvaltılı hale getirdik. Çünkü gün içinde hakikaten insanların bir araya gelmesi mucize gibi. Başta bir iki denedik ama daha çok katılımın yolunu ben kahvaltıya davet ederek buldum. Tabi bunu bir düzene oturtmak zor ama ayda 1-2 kere Emirgan’da bir mekanda sabah 07.00’de bir araya gelip hem kahvaltımızı yapıp hem de çok önemli karalarımızı alabiliyoruz. Hatta iş ortaklarımız var, onları da davet ediyoruz. Özellikle yaz aylarında çok daha keyifli oluyor.

Bu arada bir web sayfamız vardı ama biz onu sıfırladık ve yeniden yapılandırdık. Şu anda güncel bir şekilde devam ediyor. Yani her hangi bir yatırımcı veya üye şirketimiz, web sayfamıza girdiği zaman bütün mevzuata ulaşabiliyor. Ayrıca düzenli olarak yapılan tebliğ değişiklikleri, onlara ilişkin görüşler ve eğitim konularımızı birebir hepsini takip edebiliyorlar. Orada kontrol elimizde ve üye olan, olmayan herkes rahatça girebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar