Ana SayfaKulisKOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli---

KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli

10 / 14
KOTEDER: Teşvik düzenlemesi hayata geçmeli
10 Kasım 2014 - 07:00 www.borsagundem.com

HALKA AÇIK ŞİRKETLERDE DOĞRU PROFESYONELLER İSTİHDAM EDİLMELİ

-Eğitim programlarınızdan verim alıyor musunuz, ilgi nasıl?

Nalan Erkarakaş: Verimli çalışan bir sermaye piyasası için sürekli eğitim gerekiyor. Bu eğitimler şirket sahiplerinden başlayarak bütün çalışanlara kadar yayılmalı. Şirket uygulamalarında benim dikkatimi çeken mevzuattaki düzenlemelere rağmen sermaye piyasası konusunda yetişmiş, konuyu bilen yöneticilerin sayısındaki azlık. Halka açılmış ve açılacak şirketler bu konuda biraz daha bonkör olmalı ve uzmanlığa inanmalı, doğru profesyonelleri istihdam etmeli.

KOTEDER olarak eğitim konusu öncelikle önem verdiğimiz bir konu. 2014 yılı başında Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) ile bir işbirliği protokolü imzaladık ve 2014 başından itibaren 5 adet eğitim düzenledik. Eğitim konularımızı daha çok şirketlerin uygulamadaki ihtiyaçlarına göre belirliyoruz ve konularında uzman olan uygulamayı da bilen eğitimcilerimizle veriyoruz. Bu eğitimlerin tamamı, güncel mevzuat değişiklikleri ve bunlarla ilgili uygulama örnekleri verdiğimiz eğitimler. Eğitimlerden sonra son derece de olumlu geri bildirimler alıyoruz. Katılımdan çok memnunuz. Bu eğitimlere katılım ücreti piyasa koşullarına ve eğitimcilerimizin yetkinliğine göre oldukça uygun. Ayrıca, bu eğitimlerimizde KOTEDER üyelerine %50 indirim sağlıyoruz.

Diğer taraftan,  konferans, sempozyum, workshop ve seminerler yoluyla güncel mevzuat uygulamaları konusunda eğitim faaliyetleri düzenlemekteyiz. Bu doğrultuda, 18 Kasım’da da TÜSİAD ile birlikte “Halka Açık Şirketlerde Birleşme ve Bölünme Uygulamaları” konulu bir seminer düzenleyeceğiz. Bu seminer, birleşme ve bölünme uygulamalarının SPK ve TTK açısından değerlendirildiği, esasen şirketlerimizden gelen, uygulamada karşılaşılan sorunları çözmeye yönelik bir seminer olacak.

Ücretsiz olarak yapacağımız bu seminerde konunun uzmanı olan profesyonel yaşamdan gelen konuşmacılarımız, birleşme ve bölünme işlemlerini detaylı olarak ele alacak, mevcut tebliğ düzenlemelerini tartışacaklar. Bu seminerlerimizle mevcut yasal düzenlemeler karşısında uygulamada karşılaşılan sorunları açığa çıkarmak ve daha sağlıklı bir sermaye piyasası için yönlendirici olmak istiyoruz. Seminer programı derneğimizin web sayfasında yer almaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv10 Kasım 2014 12:15

    hanım efendi kottan çıkarılanlar deyilde kottan atılanlar için derneginiz yatırımcıya nasıl yardımcı olabilir örnek ranlojistikte oldugugibi saygılar