E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSteve Eisman: Yapay zekanın ikinci dalgasında Apple kazanacak---

Steve Eisman: Yapay zekanın ikinci dalgasında Apple kazanacak

Steve Eisman: Yapay zekanın ikinci dalgasında Apple kazanacak
08 Mayıs 2024 - 15:40 borsagundem.com

Yapay zeka alanındaki gelişmelerini sır gibi saklayan Apple teknolojinin ikinci dalgasının merkezi haline gelebilir. Steve Eisman yapay zekanın iPhone’larda kullanılmasının çok uzak bir gelecek olmadığını söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji devleri arasında yapay zeka alanında en az öne çıkan şirketlerden birisi iPhone üreticisi Apple. Ancak ünlü yatırımcı Steve Eisman Apple’ın yapay zeka dalgasının ikinci ayağından faydalanmak için çok iyi bir konumda olduğunu söylüyor. Eisman yapay zeka teknolojilerinin mobil uygulamalar şeklini almaya başladığına dikkat çekti.

2008 Küresel Finans Krizi’ni tahmin etmesiyle tanınan ve Hollywood yapımı ‘Büyük Açık’ (The Big Short) filminde hikayesine yer verilmesiyle geniş kitleler tarafından tanınan Eisman, Apple’ın yapay zeka teknolojileri için kritik bir yerde durduğuna işaret etti. Insider’ın haberine göre, Eisman Apple’ın amiral gemisi akıllı telefonu iPhone için yeni donanım ihtiyacını tetikleyen yapay zeka tabanlı yazılımlara hazırlandığını söyledi.

Neuberger Berman’ın kıdemli portföy yöneticisi olan Eisman, “Şimdilerde herkes Nvidia’ya, AMD’ye ve veri merkezlerine odaklandı. Ancak bir gün sizin ve benim kullanacağımız çok sayıda yapay zeka mobil uygulaması olacak ve o gün şimdiden çok uzakta değil. O zaman geldiğinde bulut sistemlerindeki veri merkezlerini kullanmayacağız” açıklamasında bulundu.

Yapay zekanın potansiyeline erişmek için Apple’ın telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar bir dizi yeni teknolojiyi sunmaya başlaması gerekecek. Eisman böyle bir tablonun oluşturacağı potansiyel talep nedeniyle Apple hisselerini elinde tutmaya devam edeceğini belirtiyor.

Eisman, “Yeni bir telefonum var. Ancak bu telefon muhtemelen çalıştırmak isteyeceğiniz bazı uygulamaları açamayacak” ifadelerine yer verdi.

Bir yapay zeka iPhone olasılığı Bernstein analisti Toni Sacconaghi’nin geçen hafta yayınladığı bir yatırımcı notunda Apple’a ilişkin nötr pozisyonunu değiştirmesiyle yeniden gündeme geldi. Sacconaghi Apple’ı yukarıya doğru itecek katalizörler arasında yapay zeka donanım entegrasyonunu saydı. Bazı yatırımcılar iPhone 16’nın üretken yapay zeka teknolojisine sahip olmasını bekliyor.

Sacconaghi’nin boğa piyasası yorumları Apple’ın bilanço açıklamasından önce gelmişti. Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Apple CEO’su Tim Cook ilk çeyrek bilanço açıklaması sırasında yapay zeka teknolojilerine çok fazla girmemeyi tercih etti. Apple hisseleri şirketin Çin’deki satışlarının beklenenden daha iyi performans göstermesi ve beklentilerin üzerindeki temettü ve hisse geri alım açıklamaları sayesinde yükselmişti. Cook yapay zeka ile ilgili açıklamaları ise haziran ayındaki Apple konferansına bırakmıştı.

Menkul kıymetler firması Wedbush’tan Dan Ives pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Cook ve ekibinin eylül ayından itibaren beklenen yapay zeka odaklı bir iPhone 16’yla süper döngüye girmesini, Çin’deki iPhone biriminin büyümesiyle birlikte Apple’ın karşısındaki ters rüzgarları arkasına almasını bekliyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki ay boyunca Apple’ın haziran ayında yapacağı konferansta açıklayacağı yapay zeka teknolojileri merakla bekleniyor olacak” ifadelerine yer verdi.

Stanley Druckenmiller: Yapay zeka yatırımı abartılıyor

 

Apple kozu yapay zeka değil temettü

 

Apple hisselerine 'yapay zeka' dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)