E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB üyesi Holzmann: Faiz kararında Fed'in etkisi olacak---

ECB üyesi Holzmann: Faiz kararında Fed'in etkisi olacak

ECB üyesi Holzmann: Faiz kararında Fed'in etkisi olacak
09 Mayıs 2024 - 03:11 borsagundem.com

Faiz indirimine ilişkin konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann, alacakları faiz kararında Fed'in etkisi olabileceğini açıkladı.

ECB’nin şahin isimlerinden biri olan Holzmann verdiği mülakatta acele faiz kararından kaçınma uyarısı yaptı.

Aynı zamanda Avusturya Merkez Bankası Başkanı olan Holzmann faizleri hızlı biçimde artırmak için bir neden olmadığını belirterek “Eğer Haziran’da ilk adım atılırsa devamı da gelir. Ancak çok hızlı ve güçlü bir faiz indirimi için bir neden göremiyorum” şeklinde konuştu.

ECB’nin 6 Haziran’daki toplantısında faizleri 25 baz puan artırması bekleniyor. Banka bu kararla faiz patikasında Fed’den ayrışacak. Fed’in bir süre daha faizleri değiştirmesi beklenmiyor.

Holzmann kararlarının bir ölçüde Fed’den etkilenebileceğini de dile getirdi. Holzmann ayrıca enflasyon hedefine 2025’in ortalarında ulaşacaklarını ifade etti.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi ve Belçika Merkez Bankası Başkanı Pierre Wunsch ise Frankfurt’ta yaptığı konuşmada 50 baz puanlık faiz indirimi için alan olduğunu, zamanlamasını ise gelecek verilerin belirleyeceğini söyledi.

Fed yetkilisinden 'faiz artırım' mesajı

 

Morgan Stanley, Fed'den faiz indirimi beklentisini değiştirdi

 

Faiz indirimlerinin ertelenmesi ekonomik çöküşe yol açabilir

 

FED’in faiz indirimi eylüle veya aralıkta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)