Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

5 grafikte doların gelecek seyri

30 Temmuz 2018, 09:58 - -

Dolar/TL kuru 4,80 seviyesinin üzerindeki seyrini koruyor. Peki, kurdaki bu yüksek seyir kısa ve orta vadede kalıcı mı? Dolar/TL kuru hangi seviyeye doğru hareket eder? Dolarda düşüş beklentisinin arkasındaki 5 grafik.

1 - Uzun vadeli yükselen kanalın direnç bölgesindeyiz. 2013 yılından bu yana bu kanal hiç yukarı doğru kırılmadı. Dolar kuru zirve seviyelerde yataya dönebilir, bu seviyelerde oynaklık artabilir. Fakat trendin kırılması için bir neden gözükmüyor.

2 - Dolar/TL kurunun 2013 yılından bu yana yaşadığı yükselişin bir düzeltmesi gerçekleşebilir.

3 - Mayıs ayından bu yana gerçekleşen zirve denemelerinde Dolar/TL kuru 4,90 seviyesinin üzerinde kalmada zorlandı.

4 - Dolar/TL kuru Bollinger bandın direnç seviyelerinde bulunuyor.

5 - Yükselen piyasa faizleri ve borsanın düşük seyri Dolar/TL kuru için bir alternatif oluşturuyor.

Dolar/TL kuru yılbaşından bu yana yüzde 28 oranında değer kazandı. Yıla 3,7885 seviyesinden başlayan dolar/TL kuru 3,86 seviyesinde. Zirvede oynaklık devam edebilir. Yurtiçi ve yurtdışı gelişmeler Dolar/TL kuru üzerinde baskı oluşturabilir. Daha yüksek seviyeler geçici denenebilir. Fakat orta vadede yeniden güçlenebilmek için dolar kuru içerisinde hareket ettiği uzun vadeli kanalın desteğine çekilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)