Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Seçimlerin ardından piyasalar ve BIST100'de yeni dönem

01 Nisan 2024, 10:36 - -

Yerel seçimler sonrasında borsada meydana gelen dalgalanmalar ve hisse senetlerinin performansı piyasa katılımcıları için önemli göstergelerdir. Borsada dalgalanmalar olsa da süregelen çıkış trendi devam eder. Ekonomi yönetiminin politikalarının yanı sıra dış piyasalardaki gelişmeler ve global ekonomik trendler yeni dönemin seyrini belirleyecek.

PİYASALAR YENİ ROTASINI ARIYOR

Yerel seçimlerin geride kalmasıyla finansal piyasaların nabzı yavaş yavaş ekonomik göstergelere ve politikalara odaklanıyor. Ekonomik denge ve istikrar arayışı içinde, önümüzdeki dönemin ana temalarından biri enflasyonla mücadele olacak.

YATIRIMCILAR NELERE BAKACAK?

· Mart ayı enflasyon verisi ve TCMB'nin politikaları önemli göstergeleri oluşturacak.

· Yatırım ve tüketim kararlarında döviz kuru ve faiz oranlarının etkisi izlenecek.

· Dış piyasalardaki iyimserlik ve bunun iç piyasalara yansıması takip edilecek.

TEMKİNKİ İYİMSERLİK

Borsa İstanbul için temkinli bir iyimserlik söz konusu. Yatırım ortamını güçlendirecek adımlar atılması, özellikle döviz kurlarında stabil bir seyir ve faiz oranlarındaki denge, piyasalara güven verebilir. Bu hafta, piyasaların yeni dengesini bulması adına önemli bir test olacak.

5 VE 8 GÜNLÜK ORTALAMASINI YUKARI KESEN HİSSELER

Kısa vadeli ortalamalarını yukarı kesen hisselerde yukarı yönlü trendler izlenebilir. Her iki ortalamanın da yukarı doğru kesilmesi hissenin fiyat hareketi için olumludur. Bu veriler fiyat hareketlerine göre değişkendir. Bu nedenle yatırımcılar yatırımcılar temel verilerle desteklemelidir.

BIST100’ÜN SEYRİ NASIL OLACAK?

BIST 100 Endeksi'nin güçlü bir yükseliş sergilediği görülüyor. Mevcut durumda, endeksin önemli destek seviyelerinin 9.100 ile 8.750 aralığında bulunuyor. Direnç noktaları ise 9.155'ten başlayıp 9.450'ye kadar uzanıyor. Bu teknik seviyelerin kırılması ya da korunması, endeksin orta vadeli seyrini belirleyecek.



İLK ÇEYREĞİN YILDIZI ALTIN VE BORSA

Yılın ilk çeyrek sonuçları ortaya çıktı. Dolar/Türk Lirası yaklaşık %10'luk bir artış gösterirken, Euro/Türk Lirası daha mütevazı bir %6,85 oranında yükseldi.

BIST 100 endeksi, bu dönemde %22,39 ile önemli bir performans göstererek yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Altın ise %21,71'lik bir artışla yatırım araçları arasında güçlü bir alternatif oluşturmayı sürdürdü. Bu veriler, yatırımcıların döviz ve altın gibi değer saklama araçlarına olan ilgisinin yüksek kaldığını gösteriyor.

İkinci çeyrekte TL mevduat ve para piyasası fonları daha fazla öne çıkabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN01 Nisan 2024 11:00

    Borsayı bundan sonra unutun arkadaşlar.RTE yoksa borsa da olmaz.Unutmayın RTE borsayı 200 endeksten aldı 9500 getirdi bundan sonra borsa bitmiştir.

  • okiman0701 Nisan 2024 11:17

    evet doları da nerden nereye getirdi demi?

  • ALİ KODUŞ01 Nisan 2024 10:59

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)