Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasaların gözü teknolojide

02 Mart 2024, 20:30 - -

Herkesin gözü kulağı teknolojide ve sebebi açık: Bilişim sektörü durmak bilmiyor!

Piyasaların gözü teknolojide. Zira hız kesmeden yükseliyor. Bu hafta BIST Bilişim sektörü, %6,38'lik bir artışla zirveye yerleşti. Bunu, KOBİ'lerin omurgasını oluşturan BIST KOBİ Sanayi sektörü %4,19'luk bir getiri ile takip etti. Orman, kâğıt ve basım sektörlerindeki %3,46'lık artış, sürdürülebilir kaynaklara olan yatırım ve tüketici alışkanlıklarındaki değişimi yansıtırken; tekstil ve deri sektörleri, konumlarını %1,93'lük bir artışla pekiştirdiler.

Spor sektörü ise %1,30'luk bir artışla, dikkat çekiyor. Bu haftalık sektörel kazançlar, yatırımcıların gözünü nereye diktiğinin ve piyasaların hangi rüzgarların etkisi altında şekillendiğinin açık bir göstergesi.

En zayıf performanslar

Bankacılık sektörü, %6,49'luk düşüşle en zayıf performans gösteren sektör olarak dikkat çekiyor. Bu keskin düşüş, sektördeki belirsizliklerin fiyatlandığını gösteriyor. Yakından takip eden inşaat sektörü ise %6,21 ile ikinci sırada yer alıyor. Bu durum, yatırımcıların gayrimenkul piyasasının geleceğine ilişkin endişelerini yansıtıyor.

Turizmde düşüş %4,85

Turizm sektörü, pandemi sonrası toparlanmanın ivme kaybettiğine işaret eden %4,85'luk bir düşüşle karşımıza çıkıyor. İletişim sektöründeki %3.43'lük düşüş, bu alandaki zorlukların fiyatlara yansıdığının işareti

Yatırımcı güvenli limanlara sığınıyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftalık bazda %2,96'lık bir düşüş yaşadı. Düşüş, yatırımcıların risk iştahında bir azalmaya işaret ediyor.

Öte yandan, serbest piyasada Cumhuriyet Altını'nın %1,67 oranında değer kazandı. Altın, belirsizlik dönemlerinde yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Yabancıların yılbaşından bu yana paylarını en fazla artırdığı hisseler

Yılbaşından bu yana, yabancı yatırımcıların bazı şirketlerde önemli artışları dikkat çekiyor. FROTO, KCHOL, AKBNK, YKBNK ve PGSUS, yabancı yatırımcıların radarında üst sıralarda yer alıyor.

FROTO, %3.34'lük bir artışla listenin başını çekiyor. Otomotiv sektörünün can damarı olan bu şirket, yabancı yatırımcıların ilgisinin sadece geçici bir heves olmadığının, uzun vadeli bir güvenin işareti olarak kabul edilebilir. KCHOL, %3.23'lük artışla FROTO'yu yakından takip ediyor. Holding yabancı ilgisinde üst sırada yer alıyor.

Bankacılık sektörü ise AKBNK ve YKBNK ile listemizde yer alıyor. Yabancı payında sırasıyla %2,80 ve %2,72'lik artışlar gösteren bu bankalar, şirketlerin potansiyellerini gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uçarlar 04 Mart 2024 07:08

    ANGEN TRİLC ALKIM SNGYO TEKTU TSPOR CANTE ESCAR YATAŞ TRCAS

  • Uçarlar 04 Mart 2024 07:08

    ANGEN TRİLC ALKIM SNGYO TEKTU TSPOR CANTE ESCAR YATAŞ TRCAS

  • Minnik 03 Mart 2024 13:32

    ALKIM SNGYO TEKTU TSPOR CANTE ESCAR YATAŞ TRCAS TRİLC ANGEN BİR BUNLAR KALDI GİTMEYEN BİR BİR UÇAK BİLETLERİ ALİN

  • E.g.03 Mart 2024 08:30

    GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA 3600 EK GÖSTERGE ÇIKMADI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇIKAR MI ACABA?

  • İrfan güzel07 Mart 2024 17:06

    Meclis kapalı 1 Nisanda açılacak hepimize geçmiş olsun 3600 ek gösterge bence bir dahaki millet vekili seçimlerine bıraktılar bizde ona göre sandıkta hesap soracağız .

  • Feyzi öz03 Mart 2024 19:14

    Bu gidişle daha çok bekleriz. Herhangi bir çalışmanın olduğunu duymadım.