Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

1 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

GÖZALTI PAZARI HİSSELERİNDEN UZAK DURUN

SORU- Nerdeyse bir yıl oldu elimde Artı Holding hissesi var. Arkadaşım yükseleceğini söyleyince bende araba parasını bu hisseye yatırdım ama hisse bir türlü yükselmiyor. O da ben de bekliyoruz. Hissenin yükselme umudu var mı?   Cüneyt Kaplan

CEVAP-Borsada özellikle de bireysel yatırımcının zarar görmemesi ve mağdur olmaması için bir yandan çeşitli tedbirler geliştirilirken diğer yandan yatırımcıya yol gösterecek mekanizmalar oluşturulmaya çalışılmakta. Neticede tüm tedbir ve mekanizmalara karşın kararı veren yatırımcının kendisi olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yatırımcıları olası mağduriyetlerden korumaya çalışan tedbirlerden birisi de riskli hisselerin Gözaltı Pazarı’na alınmasıdır. Riskli ve belirsizlik içeren firmalar bu pazara alınırken yatırımcıların dikkati de çekilmeye çalışılmakta. Artı Yatırım Holding de Gözaltı Pazarı’nda işlem gören hisseler arasında yer alıyor. Bu anlamıyla hisse riskli bir yapıya sahip bulunmakta. Mali yapısına bakıldığında da her ne kadar 2014 yılı altı aylık bilançosunda kârını artırmış görünse de kısa vadeli yükümlülüklerinin 22 milyon TL’den 42 milyon TL’ye çıktığı gözleniyor. Bu anlamıyla borçluluk yapısının daha ağırlaştığı gözlenmekte. Hisse mevcut haliyle kısa süreli çıkışlar sergilese de uzun vadeli bir çıkıştan şimdilik uzakta duruyor. Kalıcı bir çıkış için öncelikle Gözaltı Pazarı’ndan çıkması ya da çıkacağına dair işaretin görülmesi gerekiyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi