Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

5 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞLERİ ALIM FIRSATI OLARAK GÖRÜN

SORU- Ülker’de iki haftadır yaşanan sert düşüş ardından firmanın karını açıklamasıyla yaşanan son kademe sert düşüşte manipülasyon şüphesi çok yüksek değil midir? Ülker’in kâr beklentisi öncesi ve sonrasında sert düşüşler yaşaması durumu bugüne dek yaşanmadığı gibi kâr eden bir firmanın hisse değerinin sert düşmesi normal midir?   Servet Tekin

CEVAP-Borsada işlem gören hisselerdeki hareketleri belli kurallara bağlayabilmek mümkün olamamakta. Kimi zaman düşüş beklendiği noktada gelen alımlarla hisse çıkabilirken başka bir zaman yükselişin beklendiği noktada gelen satışlarla hisse düşebilmekte. Bilanço dönemleri de yeri geldiğinde sert iniş çıkışların yaşandığı dönemler olabilmekte. Açıklanan bilançolar kimisi için satış kâr realizasyonu ya da satış fırsatı olarak görülürken kimisi için de alım fırsatı olarak görülebilmekte. Tüm bu durumlar hisselerde farklı hareketlenmelerin yaşanmasına neden olmakta. Sırf bu hareketlenmelerden dolayı manipülatif bir hareket olduğu sonucuna varmak yanlış olacaktır. Ancak buna rağmen şüpheler varsa meselenin netlik kazanması için SPK’ya bildirilmesinde fayda olduğunu hatırlatmak isteriz.

Genel açıklamaların dışında Ülker’e baktığımızdaysa hissenin uzun süredir yükselen bir kanalda hareket ettiğini görmekteyiz. Zaman zaman aşağı yönlü düşüşler yaşansa da çıkış trendi korunmakta. Takas verileri incelendiğindeyse halka açık kısmının yüzde 63’ünün Bizim Menkul Değerler’de, yüzde 30,97’sinin ise yabancı saklaması yapan kurumlarda olduğu görülmekte. Bu anlamıyla hissenin toplu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yılbaşından bu yana ise Bizim Menkul Değerler’deki paylarda hafif bir düşüş yaşandı. Yabancılar ise aynı süre zarfında daha ziyade alım gerçekletirdi. Gerçekleşen alımların tutarı 11 milyon doları buldu. Hissedeki uzun vadeli çıkış halen korunuyor. Bu itibarla düşüşler alım fırsatı olarak görülebilir. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi