Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

10 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

ORANLARA GÖRE  FİYATI YÜKSEK

SORU- Bosch Fren’in altı aylık bilançosunda geliri 4 milyondan 8 milyona çıktı. Hisse geçen seneki fiyata gelemediği gibi devamlı düşüyor. Ayrıca ihracatı da %42 arttı. Hissede devamlı baskı var. Sebebini öğrenebilir miyim? Benim bilmediğim kötü bir şey mi var? Eskiden şirket borç batağındaydı şimdi kasada da 30 milyon nakit var….  Hasan Ali Gürgüç

CEVAP-Sermayesinin yüzde 84,50’si Robert Bosch GmbH’nin elinde olan Bosch Fren’in yüzde 15’i borsada işlem görüyor. Borsadaki payının yüzde 23,94’ü ise yabancı saklaması yapan kurumlarda yer alıyor. Şirketin son dört yıldır satış gelirleri aynı seviyelerde bulunuyor. Son iki yıl içinde ise diğer faaliyet gelirlerinden dolayı gözlenen artış kârının artmasında etkili oldu. Ancak net esas faaliyetlerinden dolayı elde edilen kâr tutarı aynı seviyelerde kalmakta.Halihazırda piyasa değeri/defter değeri oranın 6,43 gibi oldukça yüksek bir oranı göstermesi fiyatının da hayli kabarık olduğu anlamına gelmekte. Bu noktada f/k oranının da sektör ortalamalarının üzerinde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şüphesiz Firmanın kısa vadeli borç yükünü hafifletmiş olması olumlu olmakla birlikte mevcut fiyatın yüksek olduğunu göz ardı etmemekte fayda var. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi