Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

2 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

ALÇALAN TREND KORUNUYOR

SORU- Doğtaş Mobilya’nın altı aylık bilançosunu nasıl görüyorsunuz? Hisse hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Nevin

CEVAP-Uzun yıllar Kelebek Mobilya unvanıyla faaliyet yürüten firma, geçtiğimiz yıl Doğtaş Mobilya ile birleşmesi sonucunda unvanını “Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi” olarak değiştirdi. Şirket açıklamış olduğu 2014 yılı altı aylık bilançosuna göre 3,5 milyon TL zarar etti. Söz konusu rakam ilk çeyrekte 7 milyon TL idi. Bu anlamıyla ikinci çeyrekte daha iyi bir performans sergilediği ve zararını düşürdüğü görülüyor. Kuşkusuz bunda yaz aylarında artan evlilik hazırlıklarının etkisi gözleniyor. Firmanın ikinci çeyrekte gözlenen performansındaki artışın devam etmesi halinde zararın daha da kapanması hatta kâra geçme olasılığı söz konusu olabilir. Ancak firma kâra geçmiş olsa dahi bunun sembolik düzeyde kalacağı anlaşılıyor. Bu itibarla birleşmenin ardından firmanın mali yapısında kayda değer bir gelişmenin yaşandığını söylemek şimdilik mümkün görünmüyor. Benzer durum hissenin fiyatı için de geçerli. Nisan 2013’ten bu yana düşen kanalda hareketini sürdürüyor.

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi