Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

6 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

GEÇMİŞ ZARARI YERİNDE DURUYOR

SORU- Akın Tekstil’de altı ayı aşkındır bekliyorum. Hisse devamlı düşüyor? Zararım büyük. Ne tavsiye edersiniz ? Mahir Alkan

CEVAP-Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Akın Tekstil, satış gelirlerini kayda değer oranda artırabilmiş değil. Bu durum son beş yılda ya zarar ya da düşük oranda kâr şeklinde mali tablolarda yansımasını buluyor. Son açıklanan altı aylık bilançosunda da 3,8 milyon TL kâr açıklamış olması yıl sonu için umut veriyor. Aynı performansın devam etmesi halinde yıl sonunda kâr açıklama olasılığı yükselmekte. Buna karşın firmanın geçmiş yıl zararının halihazırda 20,1 milyon TL olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Şirketin düze çıkabilmesi için her şeyden önce geçmiş yıl zararlarının kapatması şart. Mevcut haliyle Firmanın f/k oranı 40,68 gibi hayli yüksek bir orana denk geliyor. Hissede pozisyon alabilmek için her şeyden önce satış gelirlerini ve kârını istikrarlı şekilde yükselteceğine dair işaretin görülmesinde fayda var. Bu görülmediği sürece daha güçlü firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi