Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

3 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

KÂR ARTIŞINI KORUMASI ŞART

SORU- Çimento hisselerinin  iyi olacağını her yerde duyuyorum. Bende çimento hissesi alacağım. Adana Çimento (A) hissesini söylüyorlar. Sizin de fikrinizi alabilirsem memnun olurum. Muhammet Güner

CEVAP-Ülkemizde inşat sektörü adeta ekonominin dinamosu niteliğinde bulunuyor. Bir çok sektör inşaat sektörü merkezli olarak gelişmekte ya da büyümekte. Hükümetin özellikle gündeme getirmiş olduğu dönüşüm projeleri de sektörün yeni bir atak geliştirmesinde etkili olacağı açık bir şekilde görülüyor. Gerekleştirilen yasal kolaylıklar ve teşvikler, ilerleyen süreçte sektörün daha da gelişmesine imkan tanıyacak nitelikte bulunuyor. Son zamanlarda her yerde eski binaların yıkıldığını ve yerine yenilerinin yapıldığını görmekteyiz. Bu faaliyetler ister istemez inşaat sektörü ile yakından alakalı olan çimento sektörünü de etkilemekte. Sonuçta çimento firmalarının gelirlerini artırırken kârlılık yapısını da yükseltecektir. Adana Çimento (A) hissesini de bu kapsamda görmek gerekiyor. Oyak Grubu bünyesinde yer alan firmanın son açıklanan altı aylık bilançosuna göre hem satış gelirlerinde hem de kârında artış görülüyor. Bu durum yıl sonunda kârının daha da artacağı şeklinde yorumlanabilir. Kârındaki artışın korunması hisseye olan ilgiyi de artıracaktır. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi