Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

11 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

BELİRSİZLİK KALKTIĞINDA İŞLEM SIRASI AÇILACAK

SORU- Bank Asya hisselerinin son durumu göz önüne alındığında elinde hisse olanlar ne yapacak? Paraları batacak mı? Kerem Deniz

CEVAP-Asya Katılım Bankası tarihi dip seviyelerinde işlem görürken 7 Ağustos 2014 tarihinde işlem sırası kapatıldı. Hissenin işlem sırasının kapatılmasında üst üste gelen gelişmeler etkili oldu. Önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan  Ziraat Bankası’nın Bank Asya’yı satın alacağı açıklaması geldi. Bu açıklama hisseyi hareketlendirirken akabinde Başbakanın Ekonomi Baş Danışmanı Yiğit Bulut’tan aksi yönde sert bir açıklama geldi. Babacan ise söylediklerinin arkasında durduğunu belirtmekle yetindi. Ardından Banka’nın yabancı ortak adayı ile görüşmelerinin bitirildiği duyuruldu. Sonrasındaysa vergi ve SGK ödemelerinin Banka üzerinden tahsili yetkisi kaldırıldı. Gelişmeler bu şekilde hızla gelişirken açıklanan 2014 yılı altı aylık verilere göre Banka’nın kârında yüzde 50 düşüş yaşandığı görüldü. Tüm bu gelişmelerin ardından Borsa Yönetimi, Banka’nın ortaklık yapısı ve yönetim değişimi ile ilgili haberlerin hissede sert dalgalanmalara neden olduğundan bahisle işlem sırasını ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilinceye kadar kapalı tutmaya karar verdi. Mevcut haliyle Bank Asya’nın batması gibi bir durum söz konusu olmadığından yatırımcıların batması da söz konusu değil. Kurul’un isteği ortaklık yapısındaki belirsizliğin giderilmesi. Bu belirsizlik giderildiğinde karar gereğince hissenin işlem sırasının da açılması gerekiyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi