Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

4 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

BİRLEŞMEYLE GELİRİ ARTTI

SORU- Elimde 2,18 maliyetle yaklaşık on aydır Deniz GYO var. Ne yapmamı önerirsiniz? Tekrar alım maliyetlerimi görür mü? Olmazsa zararına da vermeye razıyım. Ne dersiniz? Ben sattıktan sonra çıkarsa da kahrolurum. Bilgi için şimdiden teşekkürler.  Candan Bakır

CEVAP-Gayrimenkul yatırım ortaklıkları temelde iki farklı gelir kaynağına sahip olabiliyor. Kimi sadece kira geliri elde ederken kimisi de ürettiği inşaatları satarak gelir elde edebilmekte. Kuşkusuz her iki faaliyet türünü bir arada götüren de bulunuyor. Genel gözlemimiz ise sadece kira geliri ile faaliyet yürüten firmaların kârlılıklarının, belli bir standartta kaldığı ve kârlılıkta atak yapma şansılarının olmadığı yönünde. Bu da hissedeki çıkışların sınırlı kalmasına ve yatırımcıların kayda değer kazançlar elde edememesine neden olmakta.

Deniz GYO, Aralık 2013’te yatırım ortaklığından gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşen bir firma. Aynı ay içinde sermayesini bedelli artırarak 50 milyon TL’ye çıkardı ve Haziran 2014’te de Pupa Gayrimenkul ile birleşerek bünyesine kattı. Böylece birleştiği firmanın portföyünde bulunan gayrimenkullere sahip olmuş oldu. Birleşmeden dolayı mülkiyetine geçen gayrimenkuller arasında  İstanbul’da Bahçeşehir AVM, Ankara’da Metrokent AVM ve Metrokent Concept Mağaza gibi gayrimenkuller ile farklı illerde taşınmazlar bulunuyor. Söz konusu taşınmazlardan dolayı elde edilen gelirler, firmanın satış gelirlerini artırırken kârına da olumlu yansıdı. Ancak kârında ilk yıl yeni kaynaklardan dolayı artış görülse de sonraki yıllar bu kâr rakamının rutine dönme olasılığını göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle kârını daha hızlı artıracak firmaların takip edilmesinde fayda var. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi