Ana SayfaHisse Öneri ListesiKârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?---

Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?

8 / 11
Kârını artıran her şirketin hissesi alınır mı?
20 Ağustos 2014 - 15:35 www.borsagundem.com

BORSAYA KISA VADELİ BAKMAYIN

SORU- 500 TL ile kısa vadede hangi hisseyle kâr elde edebilirim?  Murat Yıldız

CEVAP-Borsaya getirilecek nakdin az ya da çok olmasına bakılmaksızın uzun vadeli olması gerekiyor. Uzun vadeden kast ettiğimiz ise en az beş yıllık zaman dilimidir. Zira bir firma çok iyi bir kârlılık yapısına sahip olsa dahi kısa sürede bu performansını hisse senedine yansıtmayabilir. Firma gerek kârlılıkta gerekse satışlarında büyüme kaydettiği halde, hissenin fiyatı kısa zaman diliminde aynı seviyelerde kalabileceği gibi gerilemesi dahi söz konusu olabilir. Ancak uzun vadede firmanın performansı ile hissenin performansı arasında bir korelasyon vardır ve hissenin fiyatı firmanın performansına bağlı olarak düşecek ya da çıkacaktır. Bu nedenledir ki kısa süreli beklentilerle borsaya birikiminizin getirilmesini düşünmeyin. İster az ister çok olsun uzun vadeli düşünerek yatırımda bulunun.  

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA AKÇAM21 Ağustos 2014 16:46

    BORSA YATIRIM YERİDİR.RİSK HERYERDE HERŞEYDE VAR.BANKAYA PARA YATIRIYORSUN ONUNDA VADESİ VAR.ARABA VE EV PARASIYLA BORSADA OYNANMAZ. BORSADAN EV VE ARABA ALMAK İÇİN YATIRIM YAPILIR.MMCAS GÖZALTINDA DEĞİL AMA ÇOK RİSKLİ.

  • jesika20 Ağustos 2014 17:03

    bakın tekfen dünya kar açıkladı ama yükselmiyor.o kadar kasıyorlarki ulusal 30da en kötü performansa sahip şirket ünvanı verilebilir.

  • tv20 Ağustos 2014 16:22

    bizler borsaya kısa vadede bakmıyoruz amma uzun vadedede şirketler borsadan atılıyor ranlo goldaş gibi