Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Üç yatırım enstrümanı için görüşlerim

23 Şubat 2023, 17:07 - -

Borsada neler oluyor?
Dolarda yeni önlemler gelir mi?
Altın nereye gider?

Borsada bu kadar önlem alındı niye bu tatsızlık

Borsada onca önlem alındı. Endeks iki adım yukarı çıktı. Sonra yeniden aşağı. Daha doğrusu belirsiz bir yöne girdi. Borsacıların adına “testere” dedikleri bir piyasadayız.

Bu ne anlama mı geliyor?

Özellikle küçük yatırımcılar için söylüyorum: Her söylenenin arkasından gitmeyin demek.

İyi şirketleri seçin, biraz kenara çekilin bekleyin demek.

İşlemler robotlarla yapılıyor, siz ne kadar koşacaksınız?

Farkında değil misiniz? İşlemler robotlarla yapılıyor. Siz diyorsunuz ki, şu hissenin temeli…bu hissenin tekniği. Dedikleriniz beklerseniz olur. Bugün al yarın sat yaparsanız. O robotlardan biri mutlaka elinizdeki hisseleri kapacak. Haberiniz olsun.

Borsa için görüşüm şudur. Endeks düşer, çıkar, yerinde sayar. Siz hisseleri iyi seçeceksiniz.

Borsaya dair görüşüm olumlu. Neden diyeceksiniz? Yüzde 57,68 oranında bir tüfe rakamımız var. Yüzde 8,50 bir politika faizimiz var. Sizce para faize mi dolara mı gidecek?

Şimdi dolara bakalım;

Yaprak kıpırdamıyor dolarda. Ancak adım adım sürekli bir yukarda fiyatlar. Dolarda korku mekanizmaları Kapalıçarşı ile bankalar arasındaki fark açılmaya başladığında başlar. Eğer bunu gözlemlerseniz o zaman biraz daha dolar kurunun ivme kazanacağına meyl edebilirsiniz.

Genel görültü 18-19 bandının artık taban olduğu yönünde. Peki, ya para girişi olursa…

Para girişi olursa adım adım gerçekleşecektir. Bunu sıcak para hareketlerinden izliyoruz zaten.

Altının seyri

Son Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanakları şunu söylüyor: Önümüzdeki üç yıl sıkı para politikası izlenecek. Bu da demektir ki önümüzdeki üç yıl küresel bazda dolar yılı olacak. Türkiye’de altının seyri dolara göre belirlendiğine göre gram altın da dolar bazında değerlenecek.

Peki, ya enflasyon?

Enflasyon yüksek ve yüksek kalacak. Nasıl korunacaksınız? Bu biraz zor bir soru. Çünkü her yerde farklı bileşenler var. Dolar ve altın bir korunma sağlar mı? Hiçbir seçeneğiniz yoksa; evet.

Benim önerim iyi seçin ve bekleyin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)