Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Risk iştahı artıyor, borsaya para girişi gözleniyor

09 Ocak 2024, 13:36 - -

Piyasalarda risk iştahında artış gözleniyor. Borsa yeniden yatırımcıların ilgi alanına girdi.

ABD'de şirketlerin dördüncü çeyrek finansallarının açıklanmasıyla birlikte bir iyimserlik esintisi hissediliyor; ana endekslerdeki %1'in üzerindeki yükseliş bu havayı destekliyor. Borsada ise çok kısa vadede para girişi var. Bunun devam edip etmeyeceğini takip edeceğiz. Yurt dışında hava iyimser olursa bizim piyasaya da yansıyacaktır.

TEKNOLOJİNİN PARLAYAN YILDIZLARI NASDAQ'DA

Teknoloji sektörü, haber akışının da etkisiyle Nasdaq'da %2,2'lik bir yükselişle ayrışıyor. Bu durum, yatırımcılara teknolojinin sadece bir sektör değil, aynı zamanda geleceğin dilini konuşan bir varlık sınıfı olduğunu hatırlatıyor.

HAFTALIK PERFORMANSTA ÖNE ÇIKANLAR

Borsa son bir haftada yüzde 4,67 oranında yükseldi. Dolar ve altındaki getiri yüzde 0,69 olarak gerçekleşirken Cumhuriyet altını yüzde 0,30 geriledi. Altın uzun vadede yükseliş kaydetmesine rağmen dolar kuru ve altının ons fiyatındaki dalgalanmalardan etkileniyor.

BORSAYA İLGİ YÜKSELDİ

Yoğun bir gündem akışı var ve borsadaki alımları destekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta başlayacak olan "Yatırımcı Günleri" toplantıları ve Bank Of America’nın açıklamaları hisseler üzerinde etkili oldu. Bank of America (BofA), Türk bankalarının yatırımcılar için yeniden cazip hale geldiğini bildirdi. Bu haber, bankacılık endeksinin yükselişine katkı sağladı.

BORSADA YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER: BİLİŞİM VE BANKA SEKTÖRÜNE İLGİ YÜKSEK

Borsada bu hafta yatırımcıların ilgisini çeken sektörler, çeşitli faktörlerin etkisiyle performanslarını sergiliyor. Gelin, bu sektörleri ve onların yükselişlerini daha yakından inceleyelim:

BIST İLETİŞİM'DE HAFTALIK ARTIŞ %10.42

Sektördeki bu dikkat çekici artış, iletişim teknolojilerine olan yüksek talebin etkisini gösteriyor. Kurumların tavsiye listelerinde iletişim sektörü hisseleri ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle 2024 yılında bu sektördeki yüksek performans korunabilir.

BIST BİLİŞİM'DE HAFTALIK ARTIŞ %10.11

Bilişim sektörü, teknoloji yatırımlarının ve inovatif çözümlerin ivme kazanmasıyla haftalık yükselişini %10.11 olarak kaydetti.

BIST BANKA'DA HAFTALIK ARTIŞ %9.82

Bankacılık sektörü, finansal hizmetlerin dijitalleşmesi ve yabancıların sektöre ilgi göstermesi ile birlikte %9.82'lik bir haftalık artış gösterdi.

BIST SİGORTA'DA HAFTALIK ARTIŞ %8.53

Sigorta endeksi, %8.53'lük bir haftalık artış yaşadı. 2023 yılının en fazla kazandıran sektörleri arasında yer alan sigorta sektörüne ilgi sürebilir.

BIST TEKNOLOJİ'DE HAFTALIK ARTIŞ %8.22

Teknoloji sektörü, yenilikçi ürünlere ve teknolojik gelişmelere olan sürekli talebin olduğu bir sektör. Sektör hisseleri haftayı %8.22 artışla kapattı.

YATIRIMCIYA NOTLARIM

Piyasalaraki dalgalanmalardan korunmak için hedef odaklı hareket edin. Bu sizi büyük dalgalanmalardan koruyacaktır. Mutlaka bir stratejiniz olsun. Basit ve anlaşılır stratejiler sizin daha az hata yapmanızı sağlar.

Piyasalardaki geçişlerden yararlanmak için atacağınız adımlarda unutmayın ki, alım satım aralıkları, ödenen vergiler nedeni ile kazançlarınız beklendiğiniz kadar yüksek olmayabilir. Mutlaka kazanç ve kayıplarınızı not alın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Arabacı 09 Ocak 2024 20:10

    SAKIN GIRMESINLER BANKALAR HISSE DUSUREREK KUCUK YATIRIMCININ ELINI KOLUNU BAGLIYOR AYLARCA ZARARLA KABUS YASATIYOR PARALARINI ISLETIYOR YUKSEK FAIZ OLDUGU SURECR KIMSE GIRMESIN TUZAK ....

  • Aaa09 Ocak 2024 19:33

    Tabi geldi küçük yatırımcı mahvettiler simdi sırada ki salaklar gelsin diyorsunuz kumar bundan iyi gidin vadeli yapın arsa alın araba alın ev alın bundan çok kazanırsınız amerikan borsasında oynayın turk borsa si kumar resmen

  • kaportacı salim usta sanayiden09 Ocak 2024 16:46

    hauhuhau para geldi gelinn botrsaya kaat alın hahhauhauah borsa da tari,hi çöküş kaçççccıınnnnn kaçççccınnnnnn hahuahau hödüpaaaa geliyoooooo kaççccınnnnnn