SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıVERİLER FİYATI DESTEKLEMİYOR-
SORU : Burva’yı bir kaç ay içerisinde nasıl görüyorsunuz? Fiyatı ne kadar olabilir? Gönderen : İlhan Yavuz05.08.2021, 17:22

İster mali yapısı güçlü ister zayıf olsun kısa süreli hedeflerle borsada yapılacak alımlarda risk her zaman öngörülenin üzerinde gerçekleşir. Bunun ana nedeni kısa sürelerde hissenin fiyatı üzerinde belirleyici olanın şirkettin iç dinamiklerinden ziyade dış etkenlerin olmasıyla alakalıdır. Kuşkusuz firmayla ilgili gelişmeler fiyat üzerinde belirleyicidir. Fakat bu tür gelişmeler sıklıkla olmaz. Bunun yanı sıra makro ekonomik gelişmeler ya da sosyal ve siyasal gündemler her gün farklı bir boyutuyla piyasaları dalgalandırır. Bu durum ister istemez hisselerde de hareketlenmelere sebep olurken beklentilerin dışında gerçekleşmelere yol açabilir. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcıların kısa süreli hedefler yerine uzun vadede büyüyen şirketleri takip etmesinde yarar var. Burçelik Vana ise geçen bir yılda zarar eden ya da sembolik düzeyde kâr açıklayan bir yapıya sahip. Son açıklanan 2021 üç aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte yine zarar söz konusu. Buna karşın hissenin fiyatı son iki yılda ciddi şekilde dalgalandı. Temmuz 2019’da en düşük 1,46 TL seviyesinde bulunurken Ağustos 2020’de 94,45 TL gibi hayli yüksek bir fiyata çıktı. Şimdilerde ise 23,28 TL’den işlem görüyor. Son bir aydır tutunma çabası öne çıksa da finansal olarak mevcut seviyelerde tutunabilmesi için gerekli olan mali göstergelere sahip değil. Veriler yaşanan düşüşe rağmen göstergelerin yüksek olduğunu söylüyor. Bu durum ister istemez çıkış olasılığını zayıflatıyor.

BURCELIK VANA BURVA

Alış0,00

Satış188,10

Gün İçi En Düşük177,00

Gün İçi En Yüksek194,80

PD/DD55,23

FK117,05

Fiyat188,10

Değişim5,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI