SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYÜKSELEN TREND İÇİNDE HAREKET EDİYOR-
SORU : Enerjisa sadece dağıtım yapan bir şirket mi? Enerji üretme konusunda yatırımları var mı? Gönderen : Cenk İçli24.04.2024, 00:08

Enerjisa, elektrik dağıtım ve perakende satışı alanında faaliyet yürütüyor. Şirket ayrıca elektrikli araç şarjı istasyonları için de kurduğu iştirak üzerinden pazarını genişletmeye çalışıyor. Enerji üretimini ise grubun bir başka firması gerçekleştiriyor. Enerjisa, farklı iş kollarında geliştirdiği iş modeliyle gelirini büyütmeye çalıştığı görülüyor. Bir önceki yıl oldukça güçlü bir hasılat elde eden firma, geçtiğimiz 2023 faaliyet döneminde ise dinlenmeye geçmiş bir görüntü verdi. Firma net satışlarını bir önceki yıla göre %3,28 büyüttü. Enerjisa’nın satışlarındaki zayıf seyir dönem sonu kârına da olumsuz yönde yansıdı. Yıl sonu net kârı %78,11'lik düşüşle 4,52 milyar TL'ye geriledi. Vergi öncesi kârı arttığı halde vergi sonrası kârı gerildi. Şirket bir önceki yıl ise 21 milyar TL ertelenmiş verginin avantajı ile dönem sonu net kârını 20,6 milyar TL’ye çıkarabilmişti. Hissenin fiyat kazanç oranı 16,48 seviyesinde bulunuyor. Oran sektör ortalaması 13,35’in üzerinde seyrediyor. Bir önceki yıl ise hissenin f/k oranı 2,06 seviyesinde bulunurken aynı zamanda sektör ortalamasının altında seyrediyordu. Orandaki hızlı artış, hisse senedinin geçmiş kazançlarına göre daha yüksek bir piyasa değerlemesine sahip olduğunu gösteriyor. Bu durum, kârdaki düşüş ile izah edilebilir. Kârın tekrar güçlenmesi oranın da ortalamalara gerilemesine imkan verecektir. Tüm bunların dışında borsaya geldiği 2018’den itibaren bir süre gerilese de Kasım 2018’den itibaren sürekli yükselen bir kanal içinde hareket eden hissenin yükselen trendini koruduğu görülüyor. Yatırımcısının hisseye olan güveni çıkış motivasyonunu destekleyen en önemli unsur.

ENERJISA ENERJI ENJSA

Alış0,00

Satış64,90

Gün İçi En Düşük64,30

Gün İçi En Yüksek65,75

PD/DD1,33

FK16,97

Fiyat64,90

Değişim-1,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI