SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEYE İLGİ YÜKSEK AMA KÂRLILIK ZAYIF-
SORU : Hidropar Hareket Kontrol hissesini orta vadede değerlendirmeniz mümkün müdür? Gönderen : Sevgi Ateş21.04.2024, 21:10

Hidropar borsaya yeni gelen firmalardan birisi. Hisse Ağustos 2022’de ilk açılışını tavandan düzeltişmiş verilerle 4,02 TL’den gerçekleştirirken sonrasında arada gelen satışlarla geriledi. Buna rağmen hisse güçlü bir çıkış sergileyerek Kasım 2022'de en yüksek 39,57 TL’ye kadar yükseldi. Üç ay gibi kısa sürede fiyatını yaklaşık 10 kat artıran hisse, sonrasında kaçınılmaz olarak gelen kâr satışlarıyla birlikte gerildi. Hisse, şimdilerde 20,20 TL seviyelerinde işlem görüyor ve ilk işlem fiyatının yaklaşık dört kat üzerinde bulunuyor. Henüz 2023 yıl sonu mali tabloları açıklanmayan şirketin açıkladığı dokuz aylık tablolara göre fiyat kazanç oranı ve piyasa defter değeri hayli yüksek. Bu durum yatırımcısının hisseye yönelik beklentinin güçlü şekilde devam ettiği şeklinde yorumlanabilir. Şirket, 2023 dokuz aylık dönemde net satışlarını yüzde 19,44 oranında arttı. Enflasyon oranı nazara alındığında satış gelirinin zayıf kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Gerek maliyet gerekse pazarlama ve yönetim giderlerindeki artış, şirketin kârlılığını aşağıya çeken unsurlar. Buna finansman giderleri de ilave edildiğinde kârlılığında ciddi bir düşüş yaşandı. Firmanın dönem sonu net kârı 1,1 milyon TL gibi sembolik bir düzeye geriledi. Hidropar bir önceki yıl aynı dönemde 14,6 milyon TL net kâr açıklamıştı. Veriler, hissenin mevcut fiyat seviyesini desteklemiyor. Şirketin kendisine yönelik mevcut yatırımcı ilgisini hak edebilmesi için gelir ve kârını büyütebilmesi önemli.

HIDROPAR HAREKET KONTROL HKTM

Alış0,00

Satış21,74

Gün İçi En Düşük21,68

Gün İçi En Yüksek22,48

PD/DD3,57

FK8.001,14

Fiyat21,74

Değişim-2,95%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI