SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : BURVA hissesinde uzun süredir hareket yok. Bu hissenin çıkması için tek başına bir sebep değil midir sizce? Gönderen : Turgut24.02.2019, 17:46

Bir hisse birçok farklı nedenle yukarı ya da aşağı harekette bulunabilir. Bu anlamıyla yatırımcıların her ihtimali görebilmeleri ve buna bağlı olarak getirilerini koruyabilmeleri mümkün olmayabilmektedir. Bununla birlikte her yatırımcı önceden belirleyeceği kriterlere uygun hisseleri takip ederek getirisini artırması mümkündür. Bu anlamıyla borsada kazanç elde etmenin tek bir yolu olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Yatırımcılar kabul ettikleri riske uygun pozisyon ve tercihlerde bulunarak borsada belli bir performansa ulaşmaya çabalarlar. Biz ise böylesi bir durumda olabildiğince düşük riskle getiriyi yüksek tutabilmenin yolunu önermekteyiz. Bunun için de gelir ve kârlılığını düzenli olarak artıran şirketlerin takip edilmesini daha yerinde bir yaklaşım olduğunu belirtmekteyiz. Burçelik Vana’yı da bu kriterlere göre değerlendirmek gerekir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son beş yılın üçünde zarar ettiği kâr açıkladığı iki yılda ise rakamın sembolik düzeyde kaldığı görülüyor. Son açıkladığı 2018 dokuz aylık bilançosunda kârda belli bir miktar artış görülse de yeterli kabul etmek mümkün değil. Bu itibarla mali açıdan istenen bir yeterlilikte olmayan şirkete ait hissenin performansı da buna paralel olacaktır. Hissenin geçmiş yıl verileri incelendiğinde de borsaya geldiği 2004 yılından bu yana arada yukarı yönlü atakları olsa da yatay bir ivmeyle hareket etmesine şaşırmamalı. Uzun süre yatay seyrediyor olması zaman zaman belki yukarı çıkışlara fırsat verse de bunun sürekliliğinin olma koşulu bulunmuyor. Aksi durum ekonominin temel kaidelerinin tersi bir hareketliliği getirecektir. Bu nedenledir ki borsada gereksiz risklere yönelmek yerine gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran şirketlerin takip edilmesinde yarar var.

BURCELIK VANA BURVA

Alış0,00

Satış169,60

Gün İçi En Düşük162,80

Gün İçi En Yüksek170,50

PD/DD49,79

FK105,54

Fiyat169,60

Değişim-0,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI