SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI BİR İLERİ BİR GERİ-
SORU : Aksa hisse senedi almak istiyorum. Fakat alsam mı emin değilim? Hangi hisse senedini alacağım konusunda tereddütlüyüm. İlk süreçte nasıl başlamam gerek? Gönderen : Burcu Güler18.03.2020, 18:31

Borsada gerçekleştirilecek alımlarda uzun vadeli perspektifle hareket edilmesi halinde kazanç elde etme olasılığı da atacaktır. Ancak tek başına uzun vadeli alım yapmak yetmez. Ayrıca gelir ve kârlılığını düzenli artıran firmaların takip edilmesinin de önemli olduğunu hatırlatmakta yarar var. Eğer firma düzenli şekilde büyüyor ve kârını artırabiliyorsa buna bağlı olarak hissenin yükselme ihtimali de yükselecektir. Tersi durumdaysa düşüş eğilimi öne çıkacaktır. Aksa’yı da bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Şirketin geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde kârını artırması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli. Ancak geçmiş mali yapısı incelendiğinde bir yıl kârı artarken ertesi yıl düştüğü gözleniyor. Söz konusu rutinin devamı halinde 2020 faaliyet döneminde kârda düşüş yaşanması düşük bir ihtimal olmayacaktır. Olası kârdaki düşüş, hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyacaktır. Halihazırda Korona virüsten kaynaklı piyasalarda gözlenen düşüşten Aksa’da olumsuz yönde etkilenerek geriledi. Ancak sarsıntının geride kaldığına dair fikrin yaygınlaştığı noktada firmaların mali yapısı öne çıkacaktır. Bu taktirde Aksa’nın da kârlılık düzeyi önemli olacaktır. Düzenli büyüyen yapıya sahip olunmaması ise tepki çıkışının ardından yükselişin sınırlı kalmasına sebep olacaktır. Düzensiz karlılığa sahip firmalar yerine büyüyen şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir tercih olacağı unutulmamalı.

AKSA AKSA

Alış0,00

Satış112,00

Gün İçi En Düşük103,00

Gün İçi En Yüksek113,10

PD/DD2,17

FK21,95

Fiyat112,00

Değişim8,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI