SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ ARTIŞ ESAS FAALİYETTEN GELMİYOR-
SORU : Huner borsanın sevdiği sektörlerden biriyle uğraşıyor. Fakat takıldı kaldı. Sizce neden? Yoksa halka arz fiyatı yüksek mi? Gönderen : Ali Erdem20.03.2022, 16:56

Reel piyasada elektrik sektörü oldukça önemsenmesine rağmen borsada aynı ilginin olduğunu söylemek pek de mümkün değil. Şüphesiz bunda sektörde yer alan firmaların arzu edilen kârlılık yapısına kavuşamamasının etkisi bulunuyor. Mali performanstaki yetersizlik yıllarca BIST Elektrik Endeksinin yatayda bir seyir izlemesine yol açtı. Son üç yıldaysa sektöre yönelik artan ilgi dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum sektör endeksini üç yılda üç katından fazla yükselmesine olanak verdi. Diğer taraftan elektrik piyasasında yer alan firmaların daha fazla borsaya ilgi gösterdiği de dikkatlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yedi enerji firması borsaya açıldı. Sektördeki firma sayısı 19 oldu. Hun Enerji de geçtiğimiz şubat ayında borsaya gelen yeni bir şirket. Hisse, ilk açılışını 21 Şubat 2022 günü 2 TL tavandan gerçekleştirirken 1 Mart günü 3,08 TL’ye kadar yükseldi. Sonraki günlerdeyse satıcılar ağırlığını hissettirdi. Şimdilerde 2,53 TL’den işlem görüyor. Henüz 2021 yıl sonu bilançosunu açıklamayan firmanın son açıkladığı dokuz aylık bilançosuna göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyelerde bulunuyor. Şirketin önceki yıllarda elde ettiği kârlılık hayli düşükse de 2021 dokuz aylık bilançosunda yatırım faaliyetleri kaleminden elde ettiği gelirle kârını artırmış görünüyor. Kârın esas faaliyetlerden gelmemesi ise bu yıl aynı kârı yakalama olasılığı konusunda kafalardaki soru işaretini artırıyor. Bu da hisseye temkinli yaklaşılmasında önemli etkenlerden biri olsa gerek.

HUN YENILENEBILIR ENERJI HUNER

Alış0,00

Satış7,07

Gün İçi En Düşük6,90

Gün İçi En Yüksek7,16

PD/DD1,37

FK94,96

Fiyat7,07

Değişim-0,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI