SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK YÜZDE 5 PAYI BORSADA SATACAK-
SORU : Hun Enerji’ye üç beş yıl sonrası için yatırım yapılır mı? Şu an değeri düşük mü? Güçlü alım yapılır mı? Gönderen : Celal Arasoğlu14.08.2023, 19:42

Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi doğru bir yaklaşım tarzıdır. Özellikle bireysel yatırımcıların kısa süreli beklentiler yerine büyüyen şirketlere uzun vadeli hedeflerle yapacakları yatırımlarla getirilerini artırmaları mümkün. Bu şekilde risklerini de minimize edebilirler. Uzun vadeli yatırımlarda önemli olan husus büyüyen şirketlerin tercih edilmesidir. Hun Enerji, istikrarlı şekilde kârlılık büyümesi sergileyen firmalar arasında yer almıyor. Şirketin her ne kadar cirosunda istikrarlı bir artış olsa da geçen yıl kârı geriledi. Bu yıl ise henüz altı aylık mali verilerini yayınlamadı. Açıklamış olduğu ilk çeyrek mali tablolara göre dönem sonunda zarar söz konusu. Şirketin dönem sonunda zarar açıklamasında düşürmesine rağmen oluşan finansman giderleri etkili oldu. Finansman giderlerine kur farkı ve faiz giderleri yaklaşık aynı oranlarda etkili oldu. Şirketin uzun vadede büyüyen bir kârlılığı yakalayabilmesi önemli. Mevcut veriler henüz bu istikrarlı büyümenin yakalanacağına dair güçlü işareti verme noktasında zayıf duruyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin büyük ortağı Orhun Kartal sahip olduğu yüzde 5,17 oranındaki payı borsada satabilmek gayesiyle işlem gören niteliğe dönüştürdü. 26 Temmuz 2023 tarihli açıklamada SPK’nın talebi onayladığı belirtildi. Büyük ortağın paylarını hızlı şekilde elden çıkarmak istemesi halinde fiyatı üzerinde baskıya neden olabileceği göz ardı edilmemeli.

HUN YENILENEBILIR ENERJI HUNER

Alış0,00

Satış7,07

Gün İçi En Düşük6,90

Gün İçi En Yüksek7,16

PD/DD1,37

FK94,96

Fiyat7,07

Değişim-0,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI