E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'nin yeni LNG ihracat tesisi üretime başlamayı planlıyor---

ABD'nin yeni LNG ihracat tesisi üretime başlamayı planlıyor

ABD'nin yeni LNG ihracat tesisi üretime başlamayı planlıyor
29 Nisan 2024 - 07:44 borsagundem.com

ABD'yi süper soğutulmuş yakıtın dünyadaki en büyük tedarikçisi haline getirecek Venture Global LNG'nin Louisiana'daki yeni tesisin bu yılın ortalarında açılması planlanıyor.

Venture Global LNG, Louisiana'daki ikinci sıvılaştırılmış doğal gaz ihracat tesisinde 2024 yılının ortalarında üretime başlamayı ve ABD'yi süper soğutulmuş yakıtın dünyadaki en büyük tedarikçisi haline getirmeyi planlıyor.

Şirket, Plaquemines LNG tesisindeki başlatma sürecinin bir parçası olarak ekipmanını soğutmak için bir LNG sevkiyatı almak için onay istedi. Bu, LNG ihracatının başlayabilmesi için önemli bir adım.

Kaya gazı devrimi ABD'de geniş doğal gaz rezervlerinin ortaya çıkmasını sağlayarak ülkenin geçen yıl Katar ve Avustralya'yı geride bırakarak en büyük LNG ihracatçısı olmasını sağladı. Asya'daki talebin hızla artması ve Avrupa'nın Rus boru hattı gazının yerini almak üzere harekete geçmesi nedeniyle ABD'nin teslimatlarının on yılın sonuna kadar iki katına çıkması planlanıyor.

Halen yapım aşamasında olan Plaquemines, geçtiğimiz hafta Louisiana boru hattı Gator Express'e bir miktar gaz tedarik etti. Tesisin planlanan toplam kapasitesi yılda 20 milyon ton olup, ilk aşamada 10 milyon ton üretim yapılması planlanıyor.

Türkiye ExxonMobil'le yeni LNG anlaşması için görüşüyor

 

IEEFA: Küresel LNG piyasalarında arz fazlası yaşanacak

 

Yeni sıkıntı LNG fiyatları mı olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)