E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Bir sonraki uçak gemisi süper gücü Türkiye mi?---

Bir sonraki uçak gemisi süper gücü Türkiye mi?

 Bir sonraki uçak gemisi süper gücü Türkiye mi?
29 Nisan 2024 - 03:44 borsagundem.com

ABD merkezli The National Interest dergisi, Türkiye'nin denizlerdeki bir sonraki süper güç olma yolunda ilerlediğini yazdı.

Savunma haberleri üreten The National Interest dergisinde yayımlanan bir yazıda, TCG Anadolu’nun ardından geliştirilen ikinci uçak gemisiyle, Türkiye'nin donanma kabiliyeti ele alındı.

Yazıda, çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun Türk Deniz Kuvvetlerine katılmasının ardından Türkiye'nin, ikinci uçak gemisini geliştirerek deniz kabiliyetlerini artırdığı ifade edildi.

TCG Anadolu'nun hizmete alınmasının ardından ikinci uçak gemisinin hazırlıklarının devam ettiğine işaret edilen yazıda, TCG Anadolu'nun, Türkiye'nin deniz özerkliğinde daha ileriye yönelik bir adımı temsil ettiği belirtildi.

Yazıda, TCG Anadolu'nun yüzde 70'inin yerli üretim olduğu, ikinci uçak gemisinin tamamen yerli olarak tasarlanıp inşa edileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TCG Anadolu'nun "Türkiye Yüzyılı'nın temsilcisi" sözlerine atıfta bulunan yazıda, şunlar kaydedildi:

"İnsanlı ve insansız hava araçlarını desteklemek üzere tasarlanan taşıyıcı, önemli bir hava kanadı kapasitesine sahip olacak ve gelişmiş savunma sistemleriyle donatılacak, bu da Türkiye'nin denizcilik gücünü ve yeteneklerini genişletme konusundaki kararlılığını vurgulayacak."

THY’de büyük buluşma yarın!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi29 Nisan 2024 13:45

    Saratoga Gemisine yaptığınızı vb unutmadık.

  • VERİ29 Nisan 2024 11:55

    günümüzde gemiyide batırıyorlar uçağıda düşürüyorlar,önemli olan nükleer güç ve elinizdeki füzelerin kabiliyeti...

  • Mucise Reis : )29 Nisan 2024 09:32

    ABD uçak gemisindeki uçakları al TC ile kıyasla nerede ise başa baş eşit... yani uçak gemisi batırma kabılıyetı olan ülke abd ile kapışır. bu alanda tenız altındanda denızde aşırı ses hızı üzerinde cihazlar önemli. bunlar ile uçak gemisi batırılabılır. yoksa abd uçak gemılerı kale gibi devletlerın ellerındekı enfanterı taşıyan akıllı bınlerce fuzeye sahip. uretmek kadar hedef olmamak da onelı yani. kıyaslamalar o bakımdan boştur. ingilizlerde çanakkalede kıyasladı. ama bir Seyit onbaşı çıktı kyası altüst etti ... yada 19 tane mayın dunyanın en etkın zırlısını suya gomdu. bu mantık ile düşününmek lazım. saldıranı yok eden Türkiye . hep kazanır.

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK29 Nisan 2024 11:22

    Bir ülkede ne tür silahların üretildiği envarterinde neler olduğunu kamu oyuna açıklamak zorunda değil ki.Sonra Türkiye bu anlaşmalardan da çıkmış durumda.Her şey süpriz dir.