E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında gerileme---

Altın fiyatlarında gerileme

Altın fiyatlarında gerileme
29 Nisan 2024 - 07:50 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimi umutlarının azalmasıyla düşüş gösterdi.

Altın fiyatları pazartesi günü, bu yıl erken faiz indirimi umutlarının azalmasıyla düşerken, odak noktası ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına ve bu hafta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerine kaydı.

Spot altın %0,5 düşüşle TSİ 06:34'de 2.327,09 dolar/onsa geriledi. ABD vadeli altın kontratları %0,4 düşüşle 2.338,30 dolar oldu.

KCM Trade analisti Tim Waterer, "Kısa vadede altın, faiz indirimlerinin ertelenme ihtimali nedeniyle bazı zorluklarla karşı karşıya. Ancak altın 2200-2350 dolar/ons aralığında kalabilirse, değerli metal önümüzdeki çeyreklerde ABD makro verilerindeki olası bir gerilemeden faydalanmak için iyi bir konumda olacaktır" dedi.

Federal Reserve'in 1 Mayıs'ta açıklanacak kararı ve cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri bu hafta piyasalar için kilit önem taşıyor. Fed'in bu toplantıda gösterge faiz oranını %5,25 ile %5,5 arasında sabit tutacağı düşünülüyor.
 
Waterer, "(Fed Başkanı) Jerome Powell'dan bu hafta şahin bir eğilim duyarsak, başka bir güçlü istihdam baskısı ile birleştiğinde, altın aşağı yönde bazı önemli destek seviyelerinin test edilmesiyle karşı karşıya kalabilir" dedi.

Altında yeni rekorlar bekleniyor

 

Altının kilogram fiyatında güncel durum

 

Altında primli seyir

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)