SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Safkar’da her şey iyi görünüyor? Sürekli iş alıyor. Buna rağmen hisse neden yeterince yükselmiyor? Gönderen : Ali 16.08.2020, 13:07

Şirketler faaliyetleri çerçevesinde siparişler aldıkları gibi ürettikleri ürünlere yönelik çeşitli anlaşmalar da yaparlar. Neticede asıl önemli olansa günün sonunda elde edilen geliri ve kârlılıktır. Yatırımcıların ise bu tutarları yakından takip etmesinde yarar var. Safkar’ın son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosuna göre satışlarında yüzde 34 düşüş söz konusu. Pandemiden kaynaklı olarak pazarlarda gözlenen daralma bu şirketi de olumsuz yönde etkiledi. Şirket Bununla birlikte bir önceki yılın aynı dönemine göre çok az bir kâr kaybının yaşanmasını olumlu olarak değerlendirmek gerekiyor. Diğer faaliyet gider kalemindeki rakamın azalması dönem sonunda kârın daha fazla düşmesini engelledi. Şirketin yılın ikinci yarısında gelirlerini artırmayı başarması halinde yıl sonunda kâr rakamının artması da mümkün olabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz haziran ayında en yüksek 5,35 TL’ye kadar yükseldiğini bilahare gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydığını gözlemekteyiz. Hisse, ağustos ayının ilk haftası 3,16 TL’ye kadar gerilerken şimdilerde 3,86 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 25,73 seviyesinde bulunuyor. Oran sektör ortalaması 11,60’ın hayli üzerinde. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 2,2 olup yine sektör ortalamasının üzerinde yer alıyor. Söz konusu oranların makul seviyelere gelebilmesi için şirketin kârını artırabilmesi önemli.

SAFKAR EGE SOGUTMACILIK SAFKR

Alış0,00

Satış40,90

Gün İçi En Düşük39,98

Gün İçi En Yüksek41,24

PD/DD2,96

FK18,25

Fiyat40,90

Değişim-0,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI