SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTABANDA DESTEK ÇABASI -
SORU : Safkar hissesi önümüzdeki günlerde nasıl ilerleyecek? Şirketin durumu nedir? Gönderen : Özgür Özalp15.06.2021, 20:55

Uzun vadede hissenin fiyatını belirleyen ana unsur şirketin mali yapısıdır. Eğer firma düzenli şekilde gelir ve kârlılığını büyütebiliyorsa hissenin yükselmesi için uygun zemin de oluşabilecektir. Aksi durumdaysa düşen eğilim öne çıkacaktır. Safkar Ege Soğutmacılık bu noktada istenen performansın uzağında duruyor. Bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kârını yükseltti. Aynı rutinle hareket etmesi halinde bu yıl sıra kârın düşmesinde. Açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda kârda düşüş olması söz konusu rutinin devam edeceği yönünde önemli bir işaret olarak görülmeli. Hissenin fiyatı ise Aralık 2020’de test ettiği 20,28 TL’nin ardından hızla geriledi. Son bir ayı geçkin süredeyse yatayda taban oluşturma çabası öne çıkıyor. Şimdilerde 7,79 TL seviyelerinde işlem gören hissenin 7 TL’nin üzerinde tutunmayı başarması halinde bu seviyelerde oluşturduğu destekten aldığı güçle tekrar yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecek. Tüm bunlardan ayrı olarak gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranını sektör ortalamasının üzerinde hareket ediyor. Kârın zayıf kalması bu göstergelerin yüksek kalmasında etkili oluyor.

SAFKAR EGE SOGUTMACILIK SAFKR

Alış0,00

Satış40,90

Gün İçi En Düşük39,98

Gün İçi En Yüksek41,24

PD/DD2,96

FK18,25

Fiyat40,90

Değişim-0,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI