SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SEMBOLİK OLMAMALI -
SORU : EGCYH hissesi nasıl görünüyor? Buradan çıkış sürer mi? Alsak kazanır mıyız? Gönderen : Bayram Karakaş17.06.2020, 17:36

Bir şirketin zarardan kâra dönmesi yatırımcının ister istemez dikkatini çeker. Asıl önemli olan ise kârlı yapının devam edip etmediğidir. Kârın devam etmesi hissenin de prim yapma potansiyelini artacaktır. Neticede zarardan dolayı değeri oldukça gerileyen hisse, kâra dönmesiyle birlikte ilgi görecektir. Kârın sürmesi ise yükselme potansiyelinin korunmasına olanak tanıyacaktır. Yatırımcıların ise bu noktada kâra dönme gerekçesini tespit etmesinde yarar var. Gerekçe aynı zamanda kârın sürüp sürmeyeceği hususunda bilgi verirken hissedeki pozisyonun korunup korunmayacağını da belirleyecektir. Egeli&Co Yatırım Holding’in mali tabloları incelendiğinde sürekli zarar eden bir yapıya sahip olduğu ve bu zararın yıllar içinde azaldığını son olarak 2019 faaliyet döneminde sembolik de olsa kâra döndüğü görülüyor. Şirket, esas faaliyetlerinden dolayı zarar etmekle birlikte diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir artışıyla yıl sonunda kâra geçti. Son açıklanan 2020 ilk çeyrek bilançosunda da yine diğer faaliyetlerden elde ettiği gelirle kâr etti. Şirketin tek iştiraki olan Egeli&Co Enerji Yatırımları’ndaki payı yüzde 49,95. Ancak bu iştirak de kârlı bir yapıya sahip değil ve zararını büyüttüğü gözleniyor. Mevcut veriler Egeli&Co Yatırım Holding’in gelir ve kârını büyütebileceği yönünde güçlü sinyaller veremediği yönünde. Bu da ileriye dönük riskli yapının devam etmesine yol açmakta. Şimdilerde konjonktürel gelişmelere bağlı olarak hissede bir çıkış yaşansa da bireysel yatırımcıların gereksiz risk alması için güçlü bir neden bulunmuyor. Gelir ve kârı güçlü firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

EGELI&CO YATIRIM HOLDING EGCYH

Alış0,00

Satış0,00

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat0,00

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI