SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Avisa hissesinde önümüzdeki iki ayda nasıl bir hareket bekliyorsunuz. Elimdeki parayı iki aylığına yatırsam kazandırır mı? Gönderen : Metin Dizdar24.06.2019, 21:23

Borsaya getirilen birikimlerin uzun vadeli perspektifle değerlendirilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Zira kısa süreli beklentilerle yapılacak işlemler kârdan ziyade zarar olasılığını her zaman için daha fazla öne çıkaracaktır. Bunun temel nedeni, güçlü şirketler olsa dahi kısa vadede hisselerin yönünün tespitinin hayli zor olması. Neticede kısa vadede hisselerin yönünü belirleyen temel unsur piyasadaki güncel gelişmeler ve firmalarla ilgili haberlerdir. Bu nedenle özellikle bireysel yatırımcıların kısa vadede yönelimi tespit etmeleri güç olurken kazanç ihtimali de tesadüfe kalabilmektedir. Bir hissenin uzun vadede yönünü belirleyen temel unsur ise mali yapıdır. Bu nedenledir ki kısa vadede belirsiz sebeplere dayalı beklentiler yerine şirketin mali yapısını göz önünde bulundurarak uzun vadeli yapılacak işlemler riski düşürecektir. Söz konusu durum Avivasa Emeklilik Hayat için de geçerlidir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Mart 2019’da düzeltilmiş verilerle en yüksek 10,22 TL’ye kadar yükselse de devamında gerilediği ve şimdilerde 9,02 TL’den işlem gördüğü gözlenmekte. Mevcut seviyeler hisse açısından aynı zamanda destek bölgesine denk geliyor ve buralarda tutunma olasılığı hayli fazla. Ancak satışların ağırlık bulması halinde bu seviyelerin de aşağısına kayması gündeme gelecektir.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI