SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCI PAYINI KORUYOR-
SORU : AVISA neden hep aynı fiyatlarda duruyor. Bütün kağıtlar giderken bu hissenin yerinde saymasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Kadir Gündoğdu11.06.2020, 17:23

Avivasa Emeklilik, düzeltilmiş verilerle geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 16,67 TL’ye kadar yükselirken sonrasında piyasada yaşanan genel düşüşle birlikte aşağıya kaydı. Hisse mart ayında düzeltilmiş verilerle 9,82 TL’ye kadar inerken şimdilerde 12,80 TL seviyelerinde işlem görüyor. İki ayı geçkin süredir yatayda hareket ediyor. Mevcut fiyat seviyeleri ise destek bölgesi haline gelmiş durumda. Hissenin geçmiş fiyat hareketi incelendiğinde yataydaki hareketin bir süre daha devam etmesi düşük bir ihtimal olarak görülmemeli. Öte yandan şirketin açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda kârını yüzde 17,05 oranında geriletti. Geçtiğimiz yıl kârını artırmayı başaran firma, elde ettiği kârın brüt yüzde 88,88’ini temettü olarak hissedarlarına ödeyecek. İki taksit halinde dağıtılacak temettünün birinci taksiti brüt yüzde 55 olarak geçtiğimiz mart ayında hesaplara geçti. Brüt yüzde 33,33 oranındaki ikinci taksit ise 28 Eylül 2020 günü ödenecek. Hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 11,50. Sektör ortalaması ise 7,50 seviyesinde bulunuyor. Hissenin gerek f/k oranı gerekse piyasa defter değeri uzunca bir süredir sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor. Bu durum yatırımcının firmanın mevcut kârını daha da yükselteceği yönündeki beklentisini koruduğu şeklinde yorumlanabilir. Tüm bunlardan ayrı olarak takas verileri incelendiğindeyse borsada bulunan pay içerisinde yabancıların ağırlığının korunduğunu gözlemekteyiz. Halka açık kısım içindeki yabancı payı halihazırda yüzde 92,56 seviyesinde bulunuyor.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI