SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıESAS FAALİYETLERİNDEN KÂR ETMELİ-
SORU : Selçuk Gıda’nın piyasa değeri ve yatırımcı sayısı nedir acaba? Sizce piyasa değeri ne olmalı? Gönderen : Mustafa Demir01.08.2022, 17:28

Şirketlerin piyasa değeri; toplam hisse adedinin işlem fiyatına çarpılmasıyla bulunur. Buna göre Selçuk Gıda’nın piyasa değeri 112,6 milyon TL. Kuşkusuz bu değere rağmen her yatırımcının şirket için biçtiği farklı bir fiyat olabilmektedir. Bu değer hem alıcı hem de satışı açısından farklı kriterler ihtiva edebilmektedir. Söz konusu farklı bakış açısıdır ki alıcı ve satıcıların olduğu pazarın canlı kalmasına olanak verir. Kuşkusuz alıcı için şirketin mevcut değerinden ziyade gelecekteki değeri daha önemlidir. Zira şirket ileride daha da değerlenecekse mevcut fiyattan almak anlamlı olur. Firmanın daha da değerlenebilmesi için ileride büyüme potansiyelinin artması umut edilir. Bunun için de şirketin kârını büyüten bir yapıya sahip olması önemlidir. Selçuk Gıda, her ne kadar geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde kârını yüksek oranda artırdıysa da düzensiz bir kârlılığa sahip. Geçtiğimiz yıl esas faaliyetlerinden zarar ederken yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kârını artırdı. 2022’nin ilk çeyreğinde de geçmiş önceki dört yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi esas faaliyetinden ötürü zararda. Dönem sonunda ise sembolik düzeyde bir kâr söz konusu. Şirketin esas faaliyetlerinden kâra geçememesi uzun vadeli beklentilerin önündeki en büyük engel. Hissenin fiyatı ise Ağustos 2021’de en yüksek 8,35 TL’yi test ettikten sonra geriledi. Şimdilerde de 5,12 TL seviyelerinde işlem görüyor. Firmaya yönelik uzun vadeli beklenti içine girebilmek için büyüyen bir yapıya sahip olabildiğini görebilmek önemli.

SELCUK GIDA SELGD

Alış0,00

Satış56,65

Gün İçi En Düşük55,50

Gün İçi En Yüksek57,50

PD/DD11,46

FK30,89

Fiyat56,65

Değişim0,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI