E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriWarren Buffett: Paramount benim hatamdı, çok para kaybettik---

Warren Buffett: Paramount benim hatamdı, çok para kaybettik

Warren Buffett: Paramount benim hatamdı, çok para kaybettik
07 Mayıs 2024 - 15:59 borsagundem.com

Warren Buffett, Berkshire Hathaway'in Paramount'a yaptığı kötü yatırımdan yüzde 100 sorumlu olduğunu söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett, Paramount üzerine yaptığı bahsin yanlış olduğunu söyledi ve hatanın tamamının kendisinde olduğunu itiraf etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Warren Buffett, Berkshire Hathaway'in Paramount'a yaptığı kötü bahisten yüzde 100 sorumlu olduğunu belirtti ve “Oldukça fazla para kaybettik” dedi.

Çok para kaybettik

Fortune’dan Marco Quiroz-Gutierrez’in haberine göre, Warren Buffett, Paramount yatırımıyla kötü bir karar verdiğini ve hisseler daha fazla düşmeden Berkshire Hathaway'in hisseden çıkmasını sağladığını söyledi.

Berkshire'ın Cumartesi günkü yıllık toplantısında 93 yaşındaki yatırım efsanesi, hissedarlara şirketin 2022'deki Paramount hisse satın alımlarından doğrudan kendisinin sorumlu olduğunu ancak şirketin artık yön değiştirdiğini belirtti. Buffett, “Paramount kararından yüzde 100 ben sorumluydum. Bu yüzde 100 benim kararımdı ve hepsini sattık ve oldukça fazla para kaybettik. Bu işte bu da oluyor” şeklinde konuştu.

Berkshire, film yapım şirketi Paramount Pictures'ın, yayıncı CBS'nin ve yayın hizmeti Paramount+'ın sahibi olan medya şirketindeki hisselerini üçte bir oranında, 93,7 milyon hisseden 63,3 milyon hisseye düşürmüştü. Bu rakam 2023 yılı sonunda yaklaşık 930 milyon dolar değerindeydi.

Buffett daha önce yayın akışını eleştirmiş ve Nisan ayında CNBC ile yaptığı bir röportajda, Berkshire şirkete yatırım yapmış olsa bile Paramount'un ‘temelde o kadar da iyi bir iş olmadığını’ söylemişti. O zamanlar kararsızdı ve “Ne olacağını göreceğiz” diyordu.

Şirket, hissedarlara yaptığı açıklamada, şirketin Paramount yatırımının Buffett'ın sektör hakkında daha derin düşünmesini sağladığını söylemişti. Buffett, “İnsanların boş zamanlarında ne yaptıkları ve spor, sinema veya her ne olursa olsun, herhangi bir eğlence işletmesini yürütmenin temel ilkelerinin neler olduğu hakkında kesinlikle daha fazla düşündüm” dedi.

Sony ve özel sermaye şirketi Apollo ve David Ellison'ın Skydance Media'sı da dahil olmak üzere birçok ilgili taraf, satın alma için Paramount'u hedef aldı. New York Times'ın haberine göre Pazar günü Paramount, Sony ve Apollo ile müzakereleri resmi olarak başlattı.

İlk çeyrekte 12,7 milyar dolar kâr

Berkshire Hathaway, ilk çeyrekte 12,7 milyar dolar kâr bildirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı çeyreğinde elde ettiği 35,5 milyar doların altında kaldı. Düşüşün büyük bir kısmı şirketin elindeki varlıkların kağıt değerindeki düşüşten kaynaklandı ve Buffett, yatırımcıları bunun yerine şirketin yatırımlarını hariç tutan faaliyet kazançlarına bakmaya teşvik etti. Şirketin faaliyet karı bir önceki yıla göre yüzde 39 oranında artarak yaklaşık 11,2 milyar dolara ulaştı.

Hafta sonu yapılan yıllık toplantı, Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger'in Kasım ayında 99 yaşında ölmesinden bu yana yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyordu. Buffett, Munger'in yokluğunu fark ederken düşünceli görünüyordu ve toplantıyı kasvetli düşüncelerle tamamladı. Buffett, “Gelecek yıl gelmenizi ummakla kalmıyorum, umarım gelecek yıl ben de gelebilirim” dedi.

Yine de konu hisse senedi yatırımları olduğunda, efsanevi yatırımcı her zamanki kadar istekliydi ve 93 yaşında olmasına rağmen hatalarından zor yoldan ders aldığını gösterdi. Buffett, “Sanırım şu anda birkaç yıl öncesine göre daha akıllıyım. Ama aynı zamanda daha fakir olduğumu da düşünüyorum çünkü bilgiyi bu şekilde edindim” şeklinde konuştu.

Buffett ayrıca şirketin ilk çeyrek toplantısında, şirket CEO’su Greg Abel’in, kendisinden sonra Berkshire Hathaway’in yatırım kararlarını alacak kişi olduğunu da duyurdu.

İşte Buffett’ın servetinin sırrı

 

Buffett’ı yenmenin altın yolu

 

Buffett gibi yatırım yapmanın 22 altın kuralı

 

Borsa efsanesi Buffett’ın son hamlesi ne olacak?

 

Ünlü borsa yazarı Buffett’ın sırrını açıkladı

 

Buffett o hisseye 78 milyar dolar harcadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)