E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED’in faiz indirimi eylüle veya aralıkta---

FED’in faiz indirimi eylüle veya aralıkta

FED’in faiz indirimi eylüle veya aralıkta
07 Mayıs 2024 - 11:20 borsagundem.com

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ken Griffin yükselen hizmet sektörü enflasyonu nedeniyle faiz indirimlerinin aralık ayına kadar bekleyebileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citadel’in Kurucusu ve CEO’su Ken Griffin pazartesi günü yaptığı açıklamada ABD’deki hizmet sektörü fiyat artışlarına dikkat çekti. Yükselen fiyatların ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu %2’ye getirme hedefine meydan okuduğunu belirten Griffin, FED’in ilk faiz indirimini eylülde veya aralıkta gerçekleştirebileceğini söyledi.

Milken Enstitüsü’nün konferansında konuşan milyarder CEO, “Çalışan maaş artışları kalıcı, çekirdek enflasyon kalıcı, tersine küreselleşme yaşanıyor. Tüm bunlar yetişkinlik hayatımızın büyük bölümünde malların fiyatlandırılmasına yardımcı olan sürekli deflasyonist eğilimden uzaklaşılması anlamına geliyor” dedi.

Konferansın ardından Griffin, CNBC’deki açılamasında, FED Başkanı Jerome Powell’ın ve diğer FED yetkililerinin politika faizlerini öngörülebilir gelecekte %5,25-%5,50 aralığında tutarak doğru tercihi yaptığını söyledi.

Griffin, “Enflasyonu zaman içerisinde düşürmeleri gerekiyor” dedi. Hizmet sektörü enflasyonunun kalıcılığının ne kadar sürmeyeceğini bilmediğini belirten CEO yine de mal enflasyonunun yavaşladığını görmenin güzel olduğunu sözlerine ekledi.

Faiz politikalarındaki belirsizliğin ve yapay zeka teknolojilerinin sağladığı destek rüzgarının etkisinde olan ABD borsaları içinse Griffin bekle ve gör stratejisini benimsiyor.

Griffin, “Yapay zeka Amerika’nın kurumsal şirketlerindeki zihniyeti gerçek anlamda değiştirdi. Üretkenliği hızlandırmaya çalışıyor ve Amerikan şirketleri bu süreçte yükseliyor” açıklamasında bulundu.

Ancak MarketWatch’un haberine göre milyarder yatırımcı mart ayında verdiği bir röportajda piyasaların beklediği üretkenlik artışı için hala uzun bir yol olduğunu söylemişti. Griffin’in yorumları üretken yapay zeka dil modellerinin yakın gelecekte oyunun kurallarını değiştireceği düşüncesine karşı çıkmıştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre milyarder hedge fonu yöneticisinin 32 milyar dolarlık net serveti bulunuyor. Milyarder hedge fonu yöneticisi kurucusu olduğu Citadel’da ise 62,3 milyar dolarlık varlığın yöneticisi konumunda.

Griffin pazartesi günkü açıklamasında başkanlık seçimi için herhangi bir adayı desteklediğini söylemedi. ABD’de kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Joe Biden ve Donald Trump yarışacak.

Griffin yine de Trump tarafından iyi haberler geldiğini söyledi. Milyarder hedge fonu yöneticisi, “Kabine için ortaya atılan isimler gerçekten iyi insanlar. Dolayısıyla Trump’ın iyi insanları çekmekte zorlanacağı anlatısı karşısında eskisine göre çok daha iyi hissediyorum” dedi.

Fundstrat: Mayıs ayı hisse senetlerinde alım için doğru zaman

 

Morgan Stanley'den yatırımcılara öneri

 

İşte Buffett’ın servetinin sırrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)