SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİ İÇİN ONAY BEKLİYOR-
SORU : Şekerbank hisseleri uzun süredir düşüşte. Diğer banka hisseleri yükselmesine rağmen Şekerbank sürekli ekside. Sizce nereye kadar devam edecek? Gönderen : Ersin Tutan05.05.2024, 15:11

Banka sektöründe yer alan firmaların performansını gösteren BIST Banka Endeksi, Nisan 2021’de en düşük 1.048 seviyesindeyken 3 Mayıs 2024 günü 13.394’e çıktı. Bu, üç yıllık sürede oldukça güçlü bir çıkışa işaret ediyor. Aynı sürede Şekerbank’ın fiyatı ise 98 kuruştan 4,92 TL’ye geldi. Veriler Şekerbank’ın içinde yer aldığı sektörle paralel bir hareket sergilemediğini gösteriyor. Banka Endeksi geride kalan üç yılda istikrarlı şekilde yükselirken Şekerbank inişli çıkışlı bir eğilim gösterdi. Hisse, son olarak geçtiğimiz kasım ayında en yüksek 7,83 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Sektör Endeksinin oldukça yüksek performansına ayak uyduramayarak sınırlı bir artış kaydetti. Şekerbank, geride kalan dört yılda kârını artırmakla birlikte fiyat kazanç oranı 3,79 seviyesinde. Bu oran 2,26 olan sektör ortalamasının üzerinde. Söz konusu durum kâr-fiyat dengesinde fiyatın kâra oranla daha zayıf kaldığını gösteriyor. Sektör ortalamasında ise fiyat artışı kâra nazaran daha güçlü gerçekleşti. Banka, 2023 faaliyet döneminde kârını %62,81 artırarak 2,45 milyar TL’ye yükseltti. Yatırımcıların kârdaki artışa rağmen hisseye yönelik temkinli bir duruş sergilemeyi yeğledikleri anlaşılıyor. Şekerbank ile ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirmeyi düşündüğü bedelli sermaye artırımıyla ilgili. Geçtiğimiz 24 Nisan günü yüzde 34,41 oranında bedelli sermaye artırımı için SPK’ya başvuruda bulundu. Gerekli onayın ardından sermaye artırımını gerçekleştirebilecek. Bedelliye katılmak istemeyen yatırımların varlığı da hisse üzerinde belli bir basınca yol açabildiğini göz ardı etmemeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

SEKERBANK SKBNK

Alış0,00

Satış5,06

Gün İçi En Düşük4,98

Gün İçi En Yüksek5,13

PD/DD1,24

FK3,85

Fiyat5,06

Değişim2,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI