SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİDEN GELENLE İNŞAAT YAPACAK-
SORU : Selçuk Gıda neden bu kadar yükseldi? Sebebi nedir? Hala alınabilir mi? Gönderen : Mehmet Gönülaçar23.09.2020, 12:37

Koronavirüs salgını ile birlikte özellikle sektör bazında avantajlı firmalara ilgide kayda değer bir artış yaşandı. Bilişim ve gıda sektörü bunlar arasında en fazla dikkat çekenler oldu. Bu talep artışından olumlu yönde etkilenen firmalardan birisi de Selçuk Gıda. Firma, geçtiğimiz mart ayından bu yana ciddi bir çıkış sergiliyor. Hisse düzeltilmiş verilerle 23 Mart 2020 günü en düşük 74 kuruşu görürken sonrasında gerçekleşen çıkışla birlikte hızla değer kazandı. Son işlem günü olan 23 Eylül 2020 günü ise kapanışını 4,46 TL’den gerçekleştirdi. Halihazırda Yakın İzleme Pazarında bulunan şirketin mali yapısı ise bu çıkışla uyumlu görünmüyor. Yeterli bir ticari performansı olmayan şirket, esas faaliyetlerinden dolayı kayda değer bir kârlılık yakalama noktasında da zayıf kalıyor. Son olarak açıkladığı 2020 altı aylık bilançosundaysa önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirinde düşüş söz konusu olurken dönem kârı yine sembolik düzeyde kaldı. Yılın ilk yarısında gelirlerini artıramadığı halde hissedeki değer artışını iktisadi verilerle izah etme imkanı bulunmuyor. Yaşanan hareketi spekülatif olarak değerlendirmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Öte yandan şirket, gerçekleştirdiği yüzde 100 bedelli sermaye artırımı ile sermayesini 22 milyon TL’ye çıkardı. Elde edilen fonun 3,8 milyon TL’sini kamu borçları için kullanırken 4 milyon TL’si ile Aydın Germencik’teki arsa üzerinde konut ve ticari projeyi hayata geçirecek. Kalan 3,1 milyon TL’nin ise mal alım ve üretim hazırlıklarında kullanılacağı dile getirildi.

SELCUK GIDA SELGD

Alış0,00

Satış59,85

Gün İçi En Düşük57,40

Gün İçi En Yüksek65,65

PD/DD12,11

FK32,64

Fiyat59,85

Değişim-1,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI