SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Viking hissesindeki çıkış göz kamaştırıcı şekilde sürüyor. Elimdekileri tutmaya devam edeyim mi yoksa satayım mı? Öneriniz nedir? Gönderen : Ünal Sezgin 23.12.2019, 20:30

Viking Kağıt 2007 yılında düzeltilmiş verilerle zirve seviyesi 19,80 TL’ye kadar çıktıktan sonra bir daha bu seviyeleri göremedi ve sürekli olarak geriledi. Düşüş, nominal değerinin altına kadar devam etti. Geçtiğimiz eylül ayında 95 kuruştan işlem görürken ekim ayının ilk gününden başlamak üzere sert bir şekilde yönünü yukarı çevirdi. Hissede bu denli ani ve sert hareketi gerektirecek bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Çıkış hareketinin çok sonrasında 25 Ekim günü açıklanan dokuz aylık bilançosunda ise firmanın azaltmakla birlikte zararını sürdürdüğü gözleniyor. Bu itibarla çıkışa gerekçe olabilecek bir durum bulunmuyor. Bununla birlikte hissenin sahip olduğu işlem hacmi spekülatif işlemlere açık olmasına yol açabilmekte. Geçtiğimiz mayıs ayında şirket hisseleriyle ilgili SPK 11 kişi hakkında işlem yasağı getirirken aynı zamanda suç duyurusunda bulundu. Halihazırda çıkışı devam eden hissede son olarak 23 Aralık 2019 günü kapanış 1,75 TL’den gerçekleşti. Mevcut çıkışı daha ziyade piyasadaki genel yükselişin abartılı bir yansıması olarak görmek gerekiyor. Uzun vadeli bir çıkış için gerekli olanın büyüyen bir firma olduğu unutulmamalı. Şirket bunu gerçekleştiremediği sürece oluşacak yukarı ataklar da sınırlı kalacaktır.

VIKING KAGIT VKING

Alış0,00

Satış53,25

Gün İçi En Düşük51,85

Gün İçi En Yüksek59,40

PD/DD-24,01

FK0,00

Fiyat53,25

Değişim-2,20%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI