SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Viking Neden bir türlü çıkmayı beceremiyor? Bütün hisseler iyi de olsa kötü de olsa çıkarken bu hissenin yükselememesinin sebebi nedir? Gönderen : Duygu Sezgin21.02.2019, 19:09

Borsada faklı yaklaşım tarzlarıyla kazanç elde etmek mümkündür. Ancak düşük riskle getiri elde edebilmek için büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Eğer firma düzenli şekilde kâr edebiliyor ve aynı zamda gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde artırabiliyorsa hissenin çıkma potansiyeli de buna bağlı olarak artacaktır. Öte yandan firma kârını düşürüyor ya da sürekli zarar ediyorsa yaşanan küçülmeye bağlı olarak hissenin değer yitirmesi de o kadar doğal bir süreç olacaktır. Viking Kağıt hissesini takip edilirken de bu genel değerlendirmeyi göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin mali yapısına bakıldığında ise yıllar içinde oluşan zararda bir değişim olmadığı görülecektir. Son beş yılda zararda dalgalanmalar olmakla birlikte herhangi bir değişim yaşanmadı. Son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosunda da yine zarar söz konusu. Bu durum 2018 yıl sonu bilançosunda da zarar açıklayacağı şeklinde değerlendirilebilir. Firma sermaye azaltımı ile geçmiş yıl zararını küçültse de sıfırlayabilmiş değil. Özsermayesi eksiye inmemekle birlikte sermayesinin altına gerilemiş durumda. Bu anlamıyla mali sorunlarını aşabilmiş değil. Mevcut mali performansına bağlı olarak fiyat taban seviyelerde bulunuyor. Halihazırda nominal değerinin üzerinde tutunmakla birlikte zararın devam etmesi halinde bu seviyenin de aşağısına kayması gündeme gelebilecektir.

VIKING KAGIT VKING

Alış0,00

Satış45,20

Gün İçi En Düşük45,18

Gün İçi En Yüksek48,06

PD/DD-20,38

FK0,00

Fiyat45,20

Değişim3,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI