SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK FİYATI DESTEKLİYOR-
SORU : Elimde birkaç güçlü hisse var. Uzun vadede bir de Aksa almak istiyorum. Aksa uzun vadede güçlü bir şirket midir? Gönderen : Tuba Yeşil31.10.2021, 09:11

Bir şirketin düzenli şekilde gelir ve kârını büyütebilmesi ileriye dönük yatırımcı beklentisini de artırmaktadır. Sonuçta firmanın büyümesi beraberinde hissenin de değerlenmesi için uygun zeminin oluşmasını sağlar. Kimi yatırımcı zarar eden hisselerin hareketlerinden istifade etme gayesiyle kısa zaman aralığında risk alarak işlemde bulunabilmektedir. Ancak uzun vadede zarar eden şirket yerine kârlı bir şirketin tercih edilmesi olağan bir durumdur. Aksa Akrilik Kimya, kârlı yapıya sahip firmalardan birisi. Geçtiğimiz yıl da kârını büyüttü. Firma bu yılın ilk yarısında da kâr büyümesini artırarak devam etti. Şirketin bu yıl kârını yüksek oranda büyütmesinde finansman giderlerini düşürmesi etkili oldu. Aynı süreçte finansman gelirlerinde artış da yaşandı. Hissenin fiyatıysa Ocak 2019’dan bu yana yükseliyor. 3 Ocak 2019 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 3,12 TL’ye kadar inen hisse son işlem günü olan 28 Ekim 2021 günü kapanışını 23,44 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin yüzde 19,81 ile büyük ortaklarından Emniyet Ticaret son zamanlarda küçük miktarlarda da olsa alımlarda bulunuyor. Söz konusu alımların hissenin fiyatını desteklediği ve alıcıları motive ettiği gözleniyor.

AKSA AKSA

Alış0,00

Satış112,40

Gün İçi En Düşük103,00

Gün İçi En Yüksek113,10

PD/DD2,17

FK22,03

Fiyat112,40

Değişim9,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI