SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBURSA’DA TOPLAMDA 123 MİLYON LİRALIK YER ALDI-
SORU : Kaplamin ile ilgili teknik analiz yapar mısınız? Uzun dönem yatırım yapmayı düşünüyorum. Bu hisse bu seviyelerde alınır mı? Gönderen : İbrahim Akyol16.08.2022, 17:49

Borsada farklı yaklaşım tarzı ve analiz yöntemleriyle yatırımcıların gelirlerini artırmaya çalışması olağan bir durumdur. Ancak farklı yöntemler olsa da şirketlerin mali yapılarının göz ardı edilmemesinde yarar var. Hisselerle ilgili teknik analiz bir yöntem olarak uygulansa da öncesinde firmaların finansal analizinin yapılması riskin düşürülmesi açısından doğru olandır. Kaplamin bu noktada arzu edilen performansı göstermede zorlanıyor. Önceki yıllarda düzensiz bir kârlılığa sahip olan şirket, geçtiğimiz yıl kârını artırmayı başardı. Henüz altı aylık mali tablosunu açıklamamış olan firma yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 584,22 oranında artırdı. Satış gelirindeki arıtış şirketin dönem kârını büyütmesinde etkili oldu. Önemli bir değişim olmaması halinde ikinci çeyrekte de benzer bir durum söz konusu olması beklenebilir. Hissenin fiyatı ise yıl başından bu yana dalgalı bir seyir izliyor. Fiyatta ciddi iniş ve çıkışlar söz konusu. Bu da günlük işlem yapanlar açısından ciddi kayıpların yaşanma riskini artırmakta. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise geçtiğimiz temmuz ayında alınan taşınmazla ilgili. Kaplamin ileriki yıllarda yapılması planlanan üretim faaliyetlerini arttırma amaçlı yatırımlarında kullanmak üzere, Mudanya, Yörük Yenicesi Mahallesinde 10.386 metrekare büyüklüğünde 4,4 milyon TL bedelle bir taşınmaz aldığını duyurdu. Firma daha önce de Nilüfer, Karacabey’de yer almıştı. Son alınan taşınmazla birlikte toplam alınan gayrimenkul miktarı 189.2 bin metrekare ve 123,4 milyon TL değere ulaştığı belirtildi.

KAPLAMIN KAPLM

Alış0,00

Satış177,20

Gün İçi En Düşük173,40

Gün İçi En Yüksek185,90

PD/DD11,31

FK0,00

Fiyat177,20

Değişim-2,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI