SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kaplamin için nasıl bir yorumda bulunursunuz. Çıkar mı iner mi? Sizce hangi olasılık daha yüksek? Gönderen : Hikmet Kartal19.11.2019, 20:42

Yatırımcıların borsada gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin hedefler, bekleme zamanına göre farklılık göstermektedir. Şimdilerde piyasadaki kısa vadede olumlu seyirle birlikte tüm hisselerde yukarı yönlü genel bir çıkış ivmesi söz konusu. Ancak uzun vadede daha ziyade mali yapısı güçlü ve büyüyen firmaların prim yaptığı göz ardı edilmemeli. Bu itibarla borsada işlem yaparken mevcut piyasa şartları kadar beklenecek süreye göre farklı beklentiler devreye girdiği unutulmamalı. Tüm bunlardan ayrı olarak her ne kadar kısa vadede de kazanma şansı olsa da uzun vadede büyüyen firmaların takip edilmesi her zaman için düşük riskle getiriyi artırmaya olanak tanıyacaktır. Kaplamin hissesine de bu çerçeveden bakmakta yarar var. Hisse geçtiğimiz eylül ayında yaşadığı düşüşle birlikte gerilerken 16 Ekim 2019 günü en düşük 3,75 TL’ye kadar indi. Sonrasında piyasadaki toparlanmanın da etkisiyle yükseldi ve şimdilerde 4,65 TL’den işlem görüyor. Beş yıllık zaman diliminde ilk üç yılda zarar eden firma, son iki yılda ise yeterli olmamakla birlikte kâra döndü. Ancak bunun devamının geleceği noktasında yeterli sinyaller alınamıyor. Zira son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda yine zarar söz konusu. Gelirde yaşanan düşüş ve finansal giderler dönem sonunda zarara dönmesinde etkili oldu. Firmanın yılın son çeyreğinde gelirinde artış kaydedememesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Mali yapıda istenen performansın sağlanamaması ise hissede tekrar satış baskısının yaşanmasına yol açacaktır. Böylesi bir durumdaysa tekrar düşüş ihtimali ağırlık bulacaktır.

KAPLAMIN KAPLM

Alış0,00

Satış170,30

Gün İçi En Düşük169,90

Gün İçi En Yüksek178,00

PD/DD10,87

FK0,00

Fiyat170,30

Değişim-4,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI