E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüksek bilançolar yatırımcıları yanıltabilir---

Yüksek bilançolar yatırımcıları yanıltabilir

Yüksek bilançolar yatırımcıları yanıltabilir
12 Temmuz 2021 - 16:23 borsagundem.com

Korona virüs kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından ABD şirketleri rekor büyüme kaydedecekleri bilanço sezonuna hazırlanıyor. Ancak şirketlerin güçlü bilançoları yatırımcıların ekonomik toparlanma beklentilerini karşılayamayabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İkinci çeyrek bilanço sezonu için geri sayım başladı. Önümüzdeki günlerde JPMorgan, Goldman Sachs, Citigroup ve Bank of America geçtiğimiz çeyreğin raporunu yayınlayacak.

Yatırım araştırmaları firması CFRA Research’ün Baş Yatırım Sorumlusu Sam Stovall yatırımcıları bu bilanço sezonuna kendilerini hazırlamaları konusunda uyardı. Zira bu bilanço sezonu olağanüstü rakamlara gebe olabilir.

Stovall CNBC’deki röportajında, “Sanırım göreceğimiz şey son 25 yılın en iyi ikinci yıllık çeyrek bilançosu olacak. İkinci olmasının tek sebebi 2009’un dördüncü çeyreğinde gördüklerimizden kaynaklanıyor. S&P 500 bilançolarının bu çeyrek %61’e yakın büyümesi bekleniyor” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bazı sektörler için son üç aylık periyot olağanüstü derecede güçlüydü. Finans sektörü hisselerinin kârlarında %115’lik bir artış görülmesi bekleniyor. Beklentiler sanayi sektöründe %330, tüketici tercihleri sektöründe ise %152 bilanço büyümesi kaydedileceği yönünde.

Ancak Stovall tüm beklentilerin bu derece yüksek olmasına rağmen S&P 500 Endeksindeki şirketlerin çıtayı çok yükseğe koyduğunu ve iyi bilanço rakamlarının yeterli olamayabileceğini söyledi.

Stovall, “Hata yapmayı kaldırabilecek hiçbir alan yok. Hayal kırıklığı için bir marj söz konusu değil. Yatırımcılar bilanço raporlarında çok fazla artış beklemek konusunda dikkatli olmalı. Asıl sorun şu: Gelecek çeyreklerde ne tip bir büyüme göreceğiz?” dedi.

Baş stratejist, iyi haberlerin borsada ne kadar fiyatlandırıldığı göz önüne alındığında, hayal kırıklığına uğrayan şirketlerin de buna göre hareket etmesinin beklenmesi gerektiğini söyledi. Stovall hisse değerlemelerinin bu noktada aşırı genişlediğini belirtiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre S&P 500 şirketlerinin ileriye dönük kazançları Cuma günü 22 katlık fiyat kazanç oranının hemen aşağısında işlem gördü.

Stovall açıklamasında, “Yatırımcıların hayal kırıklığına uğratan şirketlerde uzun süre kalacağını sanmıyorum. Kazandıran şirketlere yönelecekler ve yılın geri kalanında da bunu yapacaklarının izlenimini verecekler” öngörüsünde bulundu.

ABD şirketleri rekor bilançolara hazırlanıyor

 

Hisselerde yükselişi tetikleyen faktörler değişiyor

 

Borsalarda boğa piyasasını gösteren 6 işaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Temmuz 2021 17:44

    pislikler ve adiler verin garibanların eline bakalım sanki sonbahar ayında büyük bir dünya da ekonomik kriz çıkartacaklar gibi.an meselesi.