E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD şirketleri rekor bilançolara hazırlanıyor---

ABD şirketleri rekor bilançolara hazırlanıyor

ABD şirketleri rekor bilançolara hazırlanıyor
12 Temmuz 2021 - 15:38 borsagundem.com

ABD’de bu hafta içerisinde büyük Wall Street bankalarıyla birlikte bilanço sezonu başlayacak. Wall Street yatırımcıları korona virüs sonrası toparlanın ardından şirketlerden rekor bilanço paylaşmalarını bekliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev ABD şirketlerinin ikinci çeyrek bilanço sezonunda şirket karlarında ciddi bir toparlanma açıklaması bekleniyor. Bilançolardaki büyüme pandeminin oluşturduğu krizden bu yana Amerika’daki sermayenin toparlanma ölçeğini gösterecek.

S&P 500 Endeksi'nde listelenen büyük şirketler, haziran sonuna kadar olan üç ay boyunca hisse başına yıllık bazda bilançolarını neredeyse yüzde 63 artış olarak yayınlayacakları tahmin ediliyor. FactSet verilerine göre 2021’in ilk çeyreğinde bu rakam %52,5’ti. Financial Times’ın haberine göre ikinci çeyrek verileri eğer Wall Street’in beklentileriyle uyuşursa bu 2008’deki Küresel Finans Krizi’nden bu yana en hızlı geri dönüş kaydedilmiş olacak.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, bilanço sezonu, bu hafta JPMorgan Chase, Bank of America ve Citigroup gibi büyük bankaların finansal sonuçlarını rapor etmesiyle başlayacak. Banka bilançoları yılın başından bu yana neredeyse %16’lık ralli yaparak rekor seviyede işlem gören S&P Endeksi için ayrı bir önem kazanacak.

Credit Suisse'in Baş ABD Hisse Senedi Stratejisti Jonathan Golub, geçen yılın ilk üç çeyreğinde korona virüs krizinin tetiklediği derin bilanço durgunluğunun ardından şirket kârlarındaki toparlanma tahminlerinin isabetli olması halinde bu toparlanmanın bankalar ve ekonomik açıdan hassas diğer hisse grupları liderliğinde gerçekleşmesini beklendiğini söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomisinin geçen yılki %3,5’lik düşüşünün ardından yatırımcılar ekonomik döngüyle bağlantılı şirketlerin güçlü bir büyüme açıklamasını bekliyor. Bu durum bu tip şirketlerin hisse performansında da önemli bir toparlanmaya neden oldu.

Emtia fiyatlarındaki ralliden yararlanan enerji şirketleri, S&P 500 Endeksi’ndeki sektör hisselerinin üçte birden fazla değer kazanmasına yardımcı oldu. Banka performanslarını da bünyesinde bulunduran finans hisseleri ise 2020’nin sonundan bu yana yaklaşık beşte bir oranında arttı.

Golub, bilançolarda büyük bir artış beklentilerinin bu yılki özkaynak fiyatlarındaki artışın önemli bir nedeni olduğunu da sözlerine ekledi. Baş stratejiste göre bu sayede S&P 500 Endeksi tarihi zirvesine çıkarken dahi şirket değerlemelerinin önemli işaretleri çoğunlukla sabit kaldı. FactSet verilerine göre endeks şu anda bir sonraki yıl beklenen kazancın 21,6 katı olarak fiyatlandırılıyor. Aralık sonunda ise bu oran 22,16 seviyesindeydi.

Yine de servet yönetimi şirketi Kingswood Group'un Baş Yatırım Sorumlusu Rupert Thompson bilançolardaki yükselişlere temkinli yaklaşıyor.

Thopson açıklamasında, “Bana kalırsa mutlak büyüme seviyelerinde zirve noktasındayız. Kesin olarak negatife döneceğimizi söylemiyorum. Ancak bilançoların son altı aydaki performansını bir yıla yayacağı konusunda gerekli desteği alacağından şüpheliyim” dedi.

 

Borsalarda boğa piyasasını gösteren 6 işaret

 

Banka hisselerinde yükseliş sona mı eriyor?

 

Yatırım devinin Euro 2020 tahmini tutmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)