E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni yatırımcılar borsalarda kaybetmeye mahkum---

Yeni yatırımcılar borsalarda kaybetmeye mahkum

Yeni yatırımcılar borsalarda kaybetmeye mahkum
26 Haziran 2020 - 15:16 borsagundem.com

Özel bir uzmanlığı olamayan yeni yatırımcıların borsalardan zarar etme olasılığı çok yüksekken endeks fonları gibi geniş çaplı yatırımlar yaparak riskleri minimuma indirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salgın döneminde dünyada birçok tecrübesiz ve genç isim borsaya giriş yaparken, trajik bir olay hepimizi üzdü. ABD'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Alexander Kearns, komisyonsuz işlem yapmaya olanak sağlayan Robinhood uygulaması üzerinden borsada hisse alıp satmaya başladı. Kearns, bir gün hesabında eksi 730 bin 136 dolarlık (5 milyon TL) bakiye görünce ardında, “20 yaşında hiçbir geliri olmayan birine nasıl yaklaşık 1 milyon dolarlık kaldıraç verilir?” notunu bırakarak trenin önüne atladı ve intihar etti. İşin trajik yanı, aslında böyle bir borcu yoktu ve her şey yanlış anlamadan ibaretti.

Borsalara yeni giren yatırımcılar şansları yaver gitmediği sürece kaybetmeye mahkumdur. Bundan dolayı özel bilgi veya uzmanlığınız olmayan yeni yatırımcıların geniş çaplı endekslere yatırım yapması zarar şansını minimuma indirir.

Milyarder Leon Cooperman geçtiğimiz gün yatığı açıklamada korona virüs kaynaklı borsaların dip yaptıktan sonra toparlanmaya başlamasıyla borsalara yeni giren yatırımcıların zarar edecekleri konusunda uyardı.

Son günlerin popüler borsa uygulaması Robinhood hakkında konuşan isim, Robinhood piyasası gözyaşıyla bitecek yorumunu yaptı.

Cooperman gibi eleştirmenler, zaten Kovid-19 kaynaklı kısıtlamalar ve işsizlik rakamları nedeniyle zor günler geçiren borsaların yeni yetme yatırımcılar tarafından daha da kötüye götürüldüğünü düşünüyor. Örnek olarak iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunmuş Hertz’in hisselerindeki ralliyi gösteren isim bu hisselerin büyük çoğunluğunun Robinhood uygulaması üzerinden alındığını söyledi.

Para basmak borsaları ileriye götürmez

Altın tarihi rekorunu kırabilir

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaan yılmaz27 Haziran 2020 23:23

    Yalandan bir kaç hisseyi 10 kat artırıyorlar millete pazarlıyorlar reklamını yapıyorlar borsayla alakası olmayan kim varsa keriz gibi atlıyor sonra donuna kadar alıyorlar yazık çok yaxık

  • Hami27 Haziran 2020 14:21

    Kara haber ve yalan rüzgarları estiriliyor küçük yatırımcıya panik yaptırıp zarar etmesi bundandır 15 senedir borsayı takip ederim ne zaman böyle haberler çıksa bir hafta yatay yada hafif nefatif sonra yükseliş olur yani kar etme hevesindeki yamyamlara mal kaptırmayın derim

  • burhan27 Haziran 2020 13:28

    Şuan Türkiye'de borsada batacak en az 100 şirket var dikkat dikkat örnek ekiz Alyag gibi

  • artık 27 Haziran 2020 10:05

    artık bist 50 bist 30 bile degil.10-15 tane hisse kaldı alınabilecek yüzlerce hisseden. onlarca tahta bire iki üç beş on ve daha fazla arttı.bu tahtalar çok tehlikeli.Sektörlerin en iyilerini en uygun endksten almak sabretmek gerek.

  • Keko26 Haziran 2020 18:52

    Durun yahu daha bizim hani kenarda bekleyen 300-400 bin vardı borsaya girecek,üzümlü kek bittiyse var bir haber edin gelsinler.

  • Batın da bir daha gelmeyin26 Haziran 2020 18:19

    İnşallah batarlar da akılları başlarına gelir. Cahil çok ky demek borsada karmaşa, kaos demektir. Ky çoksa hisse düşer uzun zaman çıkmaz. Öngörüde bulunmak zorlaşır. Çoğu batarsa borsa rahatlar. Kafası basmayan, okumayan, bilmeyen adam borsadan kazanmayı hak etmez. 

  • Azad26 Haziran 2020 16:39

    Bist 30 dışında gezinmem. Ytd

  • EKRİST26 Haziran 2020 16:25

    zaten bizim borsalarda KY yabancılar yıkıp tatile çoktan çıktılar bile.