E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPara basmak borsaları ileriye götürmez---

Para basmak borsaları ileriye götürmez

Para basmak borsaları ileriye götürmez
26 Haziran 2020 - 12:39 borsagundem.com

Stratejistlere göre kriz döneminde FED’in artan bilançosu ve serbest dolaşan 4,7 triyon dolar borsaların daha ileri gitmesini sağlamayacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Mart ayındaki dibi gördükten sonra ABD Merkez Bankası FED’in ve hükümetin teşvikleriyle Nisan ve Mayıs aylarında ralli yaptı. FED borsa yatırım fonu ETF alımlarını 2,98 milyar dolara yükseltirken, bilanço büyüklüğü tarihinde ilk kez 7 trilyon doların üzerine çıktı.

Bazı stratejistler FED’in artan bütçesi karşısında borsaların yükselmeye devam edeceğini düşünse de bazıları bu duruma şüpheli yaklaşarak borsaların para basmakla daha fazla ileri gitmeyeceğini düşünüyor.

Borsa şirketi Crane Data’ın sahibi Peter Crane, Wall Street’in para piyasası fonlarını sadece kısa süreli borç almak için kullandığını söyledi.

FED’in piyasaları rahatlatmak için piyasa sürdüğü paraların yanında pandeminin yarattığı belirsizliklerle birlikte bireyler ve şirketler nakitte kalmayı tercih ederken para piyasası fonlarına 1,3 trilyon dolarlık yeni para girişi oldu. Aynı zamanda ABD’li bankaların mevduatları 2 trilyon dolar arttı.

Federated Hermes’in Baş Yatırım Sorumlusu Deborah Cunningham, borsaların likiditeye doyduğunu ve merkez bankalarının bilançolarının artmasıyla borsaların rekor kırmayacağını söyledi.

Cunningham’a göre piyasalarda biriken nakit miktarı şirketlerin yeniden açılması için yeterli miktarda.

Altın tarihi rekorunu kırabilir

Salgının merkez üslerinde Kovid-19 kaynaklı çok sayıda ölüm haberi geldi

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birisi26 Haziran 2020 13:30

    Günaydın. Türkiye çok mu farklı yolda. 10 kurus etmeyen sirket hisseleri, sinirsiz lara basma sayesinde 10tl nin ustunde seyrediyir