E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tarihi rekorunu kırabilir---

Altın tarihi rekorunu kırabilir

Altın tarihi rekorunu kırabilir
26 Haziran 2020 - 11:38 borsagundem.com

Bank of America (BofA) bu yıl değerli metallerdeki ralli ile birlikte altının direnç seviyesi olan 1800 doları geçmesi taktirde tarihi zirveyi görebileceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri Altın korona virüs vaka artışının ekonomik toparlanmayı tehdit etmesi ve risk iştahının azalmasına yol açmasının etkisi ile üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçmeye ve Ocak ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Yılbaşından beri değerli madenler ortalama %16 yükselen yükselirken uzmanlar belirsizlik zamanında altının daha da yükseleceğini düşünüyor. ABD para birimi de yatırımcıların güvenli liman ilgisinden faydalanıyor ve çeyrek sonunun yaklaşmasından dolayı talep görüyor.

ABD'de yetkililer rekor sayıda yeni vaka sayısı açıkladılar ve bu sayı Nisan ayında salgının ilk yayıldığı sıradaki zirveyi aştı. Bu durum, yeni modellemelerin virüsün Ekim ayına kadar 180,000 Amerikalının hayatına mal olabileceği tahmininde bulunması ile birlikte, yeniden açılma planlarının yeniden gözden geçirilmesini gündeme getiriyor.

Bank of America (BofA) Baş Stratejisti Paul Ciana, yükseliş eğiliminde olan altının önümüzdeki hafta ons başına 1.790-1805 dolar seviyesini test edeceğini söyledi.

Ciana’ya göre altın direnç seviyesi olan 1800 doları kırarsa tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1920 doları çıkması olası.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, "Kovid-19 vakalarındaki artış, altın vadelilerinde son dönemde görülen yükselişin temel nedeni," dedi ve "ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinde süregelen bir düşüş altın vadelilerine destek sağlayacak. Zira, faizler düştüğünde, altın faiz taşıyan yatırım araçlarına göre daha cazip hale geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Altın 2 bin doları görür mü?

Altın ve maden şirketlerinde boğa piyasası başlıyor

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YASEMİN KADIRGALI26 Haziran 2020 16:56

    sanki yakındı büyük bir ekonomik kriz çıkacak gibi.tüm veriler orayı doğru adres göstermektedir.

  • Bağımsız Düşüce26 Haziran 2020 14:49

    Altın fiyatlarında manipülasyon yapan küresel bankalar altın fiyatının yükseleceğini söylüyor ! Bu nasıl bir saçmalık ? Altın tahvil piyasası çökmeden altın gerçek değerine ulaşamaz ! Altın gerçek değerine ulaşmadan dünya ekonomisi de düzelemez !!! Şunu unutmayın ki değersiz kağıtlara değerini veren bizzat halkların kendisi dir !!!

  • Murat26 Haziran 2020 14:09

    Kim söyledi. Vahiy mi geldi

  • ZELİHA KARAKAŞLI26 Haziran 2020 11:57

    altınlarınızı sakın satmayın yılsonu altının onsu 2.550-2.850 $ olacaktır.