E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırım ve emeklilik fonları işlemleri durduruldu---

Yatırım ve emeklilik fonları işlemleri durduruldu

Yatırım ve emeklilik fonları işlemleri durduruldu
09 Şubat 2023 - 01:00 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) işlemleri ile Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerinin durdurulduğunu duyurdu

SPK, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle fon işlemlerine ilişkin ilke kararlarını yayımladı.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, depremler nedeniyle Borsa İstanbul AŞ pay piyasasının kapalı olması sebebiyle 8 Şubat'tan itibaren piyasa yeniden açılıncaya kadar portföy saklayıcısının bilgilendirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

TEFAS İŞLEMLERİ DE DURDURULDU

"Borçlanma araçları şemsiye fonu, para piyasası şemsiye fonu, garantili/koruma amaçlı şemsiye fonu, kıymetli madenler şemsiye fonuna bağlı olarak ihraç edilen fonlar, unvanında döviz, para piyasası ve kısa vadeli ibareleri yer alan serbest fonlar ile unvanında yabancı ibaresi yer alan fonlar, katılım şemsiye fonuna bağlı fonlardan unvanında belirli bir varlık grubu (kira sertifikası, altın, kıymetli madenler, para piyasası) geçen fonlar dışındaki fonların birim pay değeri hesaplamamaları ve katılma payı alım satımını durdurmaları uygun bulunmuştur. Bu kapsamda, söz konusu fonların TEFAS işlemleri de durdurulmuştur."

Aynı şekilde, BEFAS işlemlerinin de durdurulduğu aktarılan duyuruda, "Pay alım/satım işlemleri durdurulan yatırım fonu ve emeklilik yatırım fonları için değerleme tarihi 8 Şubat olan pay alım/satım talimatlarının gerçekleştirilmesinde değerleme tarihi olarak pay piyasasının açıldığı ilk gün dikkate alınacaktır." bilgisi verildi.

SPK'dan borsa için kritik toplantı: 4 başlık masaya yatırıldı

 

SPK'dan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeni ilke kararları

 

Borsada bugünkü işlemler iptal edildi, 5 iş günü kapalı olacak

 

Borsada TEFAS üzerinden yapılan hisse işlemleri iptal edildi

 

1999 depreminden sonra borsa yüzde 242 yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir10 Şubat 2023 00:10

    Sayın spk deprem olduğu günden itibaren işlemleri iptal et bu senin itibarını arttırır yazık günah bu yatırımcıya

  • Hamido 09 Şubat 2023 21:04

    Geriye dönük üç beş günlük işlem iptal edilmez edimemeli . Böyle bişey güveni itibarı sıfırlar. Oyun çocuğu/çocuk oyunu değil borsa. Son üç gün çok hacimsizdi, birisi zaten iptal edildi. İşlemler başlayınca süratle yükseleceği beklentisindeyim. Çünkü şirketler her daim kazanıyor, salgın açıklandı borsa düştü, dipten alanlar sabırla bekleyenler gerçekten zengin oldular. Birçok şirket(sağlık, gıda gibi) Salgından nemalandı, Salgın bitti şirketlerin kârları uçtu.$, petrol, ve sair girdiler 1 yükseldi, şirketler bahane ederek 3 zam yaptılar(çimento, demir, petrol, gıda üretim/tedarikçileri)Demem o ki şirketler her daim kazanıyor, afetlerden bireyler ve devlet kötü etkileniyor, şirketler nemalanıyor, yani her krizi afeti fırsata çeviriyorlar. Mümkünse hisselerini tutun, bekleyin. Şimdi hissede yakalanma varsa bir zaman sonra hisse yakalayamama var.(laf aramızda portföyüm%40eridi) Herkese sağlık esenlik, helalinden bol kazançlar diliyorum.

  • ulvi09 Şubat 2023 19:59

    Spk' nın bu çok takipçili SPK yı da devamlı her olayda yönlendirmeye çalışan (bu olay için  demiyorum) twitter hesapları haddini bildirmesi lazım,spk şunu yap, spk bunu yap varlık fonu yetiş...siz kimsiniz ?Şu düşüş sürecinde herkesi yanıltan hepsi malda kalan yine bu zavallılar...

  • Borsa09 Şubat 2023 16:54

    Borsada olanlar bana göre vatana ihanet ve ağır vebaldir. Enkazda malın yağmalanması,borsada da kendini gösterdi.Cuma kapanış itibariyle, iptal edilmesinin ve soruşturma açılmasının yerinde bir karar olacağını düşünüyorum. Çünkü üst düzey bürokratlar zan altında.Ayrıca Ocaktan beri anlamsızca bir satıs dalgası vardı. Sebebini çözememiştim.8-9 aylık karla bankalar nasıl olur diyordum. Peki böyle bir olayı bilmeleri nasıl mümkün olabilir? Bu nasıl tesadüf.Milyonlarla işlem yapanlar, milyarlarca kayba sebep oldu. Aradaki farkı ya deprem bölgesine aktarsınlar. Yada tüm işlemleri iptal edilsin. Benim işlem yapanlardan dinleyecek ahlak dersine ihtiyacım yok. Cimer,Cumhurbaşkanına bilgi vermeden şikayetleri Hazine Bakanlıgına aktarıyor. Bürokratları ve işlem emirlerini verenleri araştırsınlar. Güzel Vatanımı, cümlemizi Allah korusun. Vefat eden şehit yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar, yetim çocuklarımıza sahip çıkmayı diliyorum.

  • kenan09 Şubat 2023 15:26

    borsada kendinden kendine işlem ile aşağı yönlü satış yasaklanmalı.

  • AHMET ÖZBİR09 Şubat 2023 14:27

    BAŞIMIZ sağolsun, geçmiş olsun Türkiyem. Bin yıldır biriken stres aynı gün iki yerden kırıldı, korkunç zelzele binalarımızı yıktı, CANLARIMIZ GİTTİ, yaralanan binlerce vatan evlatlarımız meydana geldi. YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜK ZELZELESİNİ YAŞADIK, KAOSÇUÇOCUKLARINA YÜZ VERMEYELİM, YANIMIZDAN KOVALIM. "Borsamız 1 Mart'a kadar KAPALI KALMALI, FIRSATÇILAR NAKAVT EDİLMELİ.

  • Pala09 Şubat 2023 22:25

    Hirsiz ve rusvetci siyasilerin curuk bina yapmalarina goz yumdugu mutahitler ile birlikte ote tarafta yoldas olursun

  • Hakan uz09 Şubat 2023 14:14

    Borsalar açıldığında düşüş%2 yükselişinde %5 sınırlandırılması büyük hisse sahiplerinin hisse satışlarının sınırlandırılması çok iyi olacak en azından paraya ihtiyacı olan insanlarda zor durumda kalmaz ytd

  • Yapmayın...09 Şubat 2023 13:59

    Borsanın kapatılması ile ilgili haklı tepkiler zamanla maksadını aşmaya başlamadı mı? Zirveye yakın yerlerden borsaya giren bazıları zararlarını azaltmak için depremzede olan yatırımcıları kullanmaya başladı sanki... Lütfen kendi hatanızın bedeli olan zararınızdan kurtulmak için depremzede borsa yatırımcılarını kullanmayın artık...

  • avni09 Şubat 2023 18:13

    kesinlikle doğru tespit,hepsi gırtlağına kadar malda yakalanan sözde Üstat bozuntularının,kendini kurtarma çabası

  • Borsa09 Şubat 2023 17:17

    Benim zararım zaten çok büyük ama ben şirkete güveniyorum. Eylülden beri bekliyorum hedefim 1 yıl. Günlük al-sat yapmayı bilmem.Borsanın fıtratında kazancta-kayıpta ortaktır. Ocaktan itibaren yaşananlar büyük sacmalıktı. Hele yüzyılın depreminde 3 gün içinde yapılanlar bir servet transferi, yangından mal kaçırma hareketi değilse kimin ne işlem yaptığını bu yatırımcının bilme hakkı var. Kamuoyuyla paylaşılması yüreklere bir nebze su serpecektir.

  • Mehmet 09 Şubat 2023 14:45

    3 günde taban taban gitmesi depremi fırsata çeviren balinarin işi değil mi yani

  • Mrt09 Şubat 2023 12:44

    Depremden etkilenen borsa yatırımcıları enkaz altındayken, elektriği interneti mobil iletişimi yokken, sevdiklerini, yuvalarını kaybetmişken, onların işlem yapma imkanının olmadığı ortamda borsayı açmak ahlaki gelmedi bana, teknik olarak yapılabiliyor ise deprem sonrası seanslar iptal edilmeli, zaten mağdur olan insanlar ikinci kez mağdur edilmemeli.

  • Öfk09 Şubat 2023 12:40

    Dağ fare doğurdu

  • burhan09 Şubat 2023 11:51

    Borsanın,son 3 günü iptal edilmesi gerekir.Yatırımcılar madur oldu.

  • durum net09 Şubat 2023 10:10

    Bu hafta yapılan butun işlemler iptal edilmeli. İktidar değişimde ilk incelenecek kurumların başında SPK gelecek.

  • Aa09 Şubat 2023 08:27

    Bence pazartesi gününden itibaran yapılan işlemler iptal edilmeli

  • Olumlu09 Şubat 2023 07:57

    Borsanın 1 martda açılması olumlu olur.15 şubat aceleci olur ve kötü sonuç verebilir

  • Acele09 Şubat 2023 07:44

    Borsayı açmak için acele edilmemeli.15 şubat erken bir tarihtir gene düşüş olur iyi olmaz.zaten seçim piyasası olacak ikisi bir arada güç olur.20 şubattan önce açmamak iyi olur.1 marta kadar kapalı kalırsa daha faydalı olur.

  • Aliye dal09 Şubat 2023 01:44

    Geç kaldınız